Afbeelding
Wil van Balen

Hoe verder na de diagnose dementie?

Algemeen 554 keer gelezen

Ook het Alzheimer Café in Brielle gaat op woensdagavond 13 oktober a.s. nu echt van start, en wel op de nieuwe locatie in het Prinsenkwartier! Met dit keer eenmalig hetzelfde thema als afgelopen maand in Hellevoetsluis.

Als u of uw naaste de diagnose dementie krijgt komt er een einde aan een periode van vermoedens en onzekerheid. Een diagnose met veel impact voor alle betrokkenen. Voor veel mensen is het een opluchting (eindelijk is er duidelijkheid) maar tegelijkertijd ook een enorme klap omdat er geen echte genezing mogelijk is. Hoe nu verder? Wat gaat er allemaal veranderen? Hoe houd je het overzicht en controle over alle personen en instanties waar je in de loop van het ziekteproces mee te maken krijgt; huisarts, specialisten, therapeuten, verpleegkundigen, de gemeente, zorginstellingen, enz.?

Na de diagnose wordt u daarom zo snel mogelijk aangemeld bij de ketenzorg dementie en krijgt u een casemanager toegewezen om u hierin verder te begeleiden. Helaas leert de praktijk dat er nog steeds lange wachtlijsten zijn in de zorg, zo ook voor casemanagers.

Deze avond zullen daarom diverse deskundigen aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden en u hopelijk zoveel mogelijk op weg te helpen naar eventuele hulpverlening, t.w. een casemanager dementie, vertegenwoordigers van het SBO en Home Instead Thuisservice en een zorgadviseur van zorgorganisatie Catharina.

Helaas is vooraf aanmelden nog noodzakelijk! U kunt zich aanmelden bij Betsy Hokke via mail b.hokke@alzheimersvrijwilligers.nl of (gedurende kantooruren) telefonisch bij Paola v/d Vliet, telefoon nr. 06-39742776. Meldt u vooral tijdig aan, want Vol=Vol! Indien we het maximum aantal aanmeldingen hebben bereikt, moeten wij u helaas teleurstellen. We zullen uw naam noteren op een reservelijst, zodat we u kunnen benaderen bij eventuele afzeggingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant