Trainer Gijs Zwaan van vv Brielle gaat voor een plek in de top 5 van de eerste klasse B dit seizoen. (Archieffoto: Wil van Balen)
Trainer Gijs Zwaan van vv Brielle gaat voor een plek in de top 5 van de eerste klasse B dit seizoen. (Archieffoto: Wil van Balen)

Brielle bouwt binnen mogelijkheden

Algemeen 278 keer gelezen

Brielle - Ook het tweede duel van Brielle in de nog prille competitie van 2021-2022 eindigde in een gelijkspel. Na de 1-1 van vorige week bij Heerjansdam, werd het op het eigen Geuzenpark 2-2 tegen BVCB.

‘Een goede ploeg,’ zo typeerde Brielle-trainer Gijs Zwaan de tegenstander uit Bergschenhoek. ‘We hadden kunnen winnen, maar even zxo goed kunnen verliezen. Met dat gelijkspel kan ik goed leven.’
Brielle heeft de immer torenhoge ambities voor dit nieuwe seizoen tot veel reëler proporties bijgesteld. De wens om hoofdklasse te spelen is er nog, simpelweg omdat dat niveau veel beter past bij de uitstraling die het Geuzenpark heeft. Maar ook het besef - niet in de laatste plaats ingegeven door het financiële plaatje - dat er moet worden gevoetbald met voor de achterban herkenbare spelers, is daar. ‘Talenten krijgen de kans,’ zegt Gijs Zwaan. ‘Naar leeftijd kijk ik niet. Oud of jong speelt geen rol. De op dat moment meest geschikte man voor de juiste plaats, speelt.’
De voorbereiding op het nieuwe seizoen ging onder meer gepaard met een eerste plaats in de poule in de eerste ronde van het bekertoernooi. Dat het in de eerste klasse B van de competitie zonder meer lastiger wordt, is na twee ronden al duidelijk. Van de 14 teams is na twee ronden alleen XerxesDZB nog zonder puntverlies. ‘We willen bij de top 5 eindigen,’ zegt Zwaan, die tegen BVCB Kevin van La Parra (1-0) en Adam el Fazazi (2-2) zag scoren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant