Afbeelding

Stoelen oude Luxor Theater omgetoverd tot interieurstuk

Algemeen 464 keer gelezen

Binnenkort is het mogelijk een iconisch stukje Rotterdam in huis te halen. De stoelen van het oude Luxor Theater, dat momenteel verbouwd wordt, worden omgetoverd tot poefs en bankjes voor in huis. 

Het project is opgezet door The Talk Of The Town (TTOTT), het designbureau dat al eerder restmaterialen van Rotterdamse iconen heeft omgetoverd tot interieurstukken. De omgetoverde stoelen, die al sinds 1972 in het theater staan, gaan eind oktober in de verkoop.

Geschiedenis

De stoelen hebben al heel wat bezoekers af en aan zien gaan in het Rotterdamse theater. In 1972 zijn ze geplaatst maar zijn inmiddels aan vervanging toe. Ook zijn er zogeheten ‘loveseats’ beschikbaar: bankjes waarop twee personen kunnen zitten. Deze bankjes zijn ooit toegekend, en voorzien van een embleem, aan beroemde theaterduo’s die in het oude Luxor stonden. Zo zijn er loveseats met emblemen van Snip & Snap, Mini & Maxi, Waardenberg en De Jong, Bassie & Adriaan, Veldhuis & Kemper, en meer. De prijzen van de loveseats variëren van €420 zonder embleem, tot €480 met embleem. 

The Talk of The Town

TTOTT maakt interieurproducten van restmateriaal van dé bekende iconen van Rotterdam. Dit restmateriaal komt vaak vrij bij een renovatie of sloop. Het bedrijf haalt het materiaal op en verwerkt deze tot nieuwe producten. Zo worden deze vaak prachtige materialen gered van de afvalcontainer en krijgen Rotterdammers – en niet-Rotterdammers – een wel heel bijzonder stukje Rotterdam in huis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant