Brian Smits, hier nog speler van Brielle, kreeg met Vierpolders twee keer geel en moest er met rood vanaf. (Archieffoto: Wil van Balen)

Vierpolders voor rust te slap in derby bij Zuidland

Algemeen 420 keer gelezen

Zuidland - Of het te maken had met het bezoek dat een deel van de ploeg vrijdag bracht aan de interland Letland-Nederland, blijft altijd de vraag, maar zeker is dat Vierpolders afgelopen zaterdag in de derby bij Zuidland in de eerste helft te weinig bracht.

De ploeg van trainer Hans de Heer verloor met 3-0. Brian Smits pakte in de tweede helft bij de stand van 1-0 een tweede gele kaart, waarna Zuidland de numerieke meerderheid direct uitbuitte en naar een 3-0 zege wegliep.

,,Die rode kaart kwam juist in een fase waarin we wat meer greep kregen op het spel van de tegenstander,’’ treurde Hans de Heer na afloop. ,,Laat ik voorop stellen dat we op grond van ons spel in de eerste helft geen recht hadden op meer dan een nederlaag. Maar toen Paul Santra na rust die kogel op het doel van Zuidland afvuurde, dacht ik dat de gelijkmaker er was. Die keeper (Kevin Naghi-red.) stopte dat schot nog. En dan staan we in plaats van op 1-1 ineens met tien man. Dat was een mentale dreun die behoorlijk binnen kwam. Toen Zuidland daarna op 2-0 kwam, was het gespeeld.’’

Komende zaterdag ontvangt Vierpolders titelkandidaat HBSS aan de eigen Coosenhoek. HBSS won afgelopen zaterdag moeizaam van SC Botlek, dus is wellicht niet zo sterk als menig concurrent denkt...