Alexander van Dommelen heeft gescoord uit een vrije trap en neemt de feliciitaties van zijn ploeggenoten in ontvangst. (Foto: Wil van Balen)
Alexander van Dommelen heeft gescoord uit een vrije trap en neemt de feliciitaties van zijn ploeggenoten in ontvangst. (Foto: Wil van Balen)

Brielle meldt zich na eerste zege in subtop van 1B

Algemeen 248 keer gelezen

Brielle – Brielle boekte afgelopen zaterdag in de derde ronde van de competitie de eerste zege. Nieuw-Lekkerland werd op ’t Geuzenpark met 2-0 verslagen. 

Er was een hoofdrol voor Alex van Dommelen, die zes minuten voor rust het sterkere Nieuw-Lekkerland een dreun bezorgde door de bal uit een vrije schop in het doel te jagen: 1-0. Van Dommelen schoot dwars door de muur in de hoek die van keeper Delano Kortstam had moeten zijn. Toen Van Dommelen zeven minuten voor tijd door invaller Guylain Gillet vrij voor Kortstam werd gezet, liet hij ook de genadeslag van zijn voet vertrekken: 2-0.
Van Dommelen toonde met zijn treffers aan dat hij nog goed meekan op het niveau waarop Brielle speelt. De aanvoerder van Brielle is 35, niet meer zo snel als in zijn beste jaren, maar nog wel perfect in staat om een duel te beslissen, zoals Nieuw-Lekkerland pijnlijk ondervond.

Zeker in het eerste half uur zag het er niet naar uit dat Brielle drie punten rijker van het veld zou stappen. Het veldspel van Nieuw-Lekkerland was beter en de bezoekers onderschepten vrijwel elke lange bal die Brielle richting de voorhoede stuurde. In die voorhoede ontbrak de aan het dijbeen geblesseerde Kevin van La Parra, maar Adam el Fazazi toonde zich een balvaardige en dreigende vervanger. Komende zaterdag gaat Brielle naar XerxesDZB, dat bij RVVH tegen de eerste competitienederlaag aanliep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant