Afbeelding

Uitdeelacties van boeren en tuinders in Zuid-Holland groot succes

Algemeen 235 keer gelezen

Donderdag 14 oktober was de Nationale Groente- en Fruitdag tijdens de Dutch Food Week. Op deze dag hebben boeren en tuinders van LTO Noord kisten met groente en fruit uitgedeeld in Zuid-Holland en gingen zij daar het gesprek aan over het belang van gezond voedsel. 

Zo bezochten zij de poliklinieken Verloskunde & Gynaecologie en Voortplantingsgeneeskunde van het Erasmus MC in Rotterdam, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland en werden er 500 appels bij scholen op Voorne-Putten uitgedeeld. LTO Noord kijkt terug op een geslaagde dag.  

Het belang van gezonde voeding voor zwangere vrouwen

In Rotterdam zijn boeren en tuinders met groente en fruit langsgegaan bij het Erasmus MC en hebben zij met professor Steegers-Theunissen (hoogleraar periconceptie epidemiologie), dr. ir. Van Rossem (epidemioloog, expert op het gebied van voeding), dr. Rousian (gynaecoloog), dhr. Achterkamp (manager polikliniek Verloskunde & Gynaecologie) en mevrouw Stal (manager polikliniek Voortplantingsgeneeskunde) van het Erasmus MC gesproken over het belang van gezonde voeding. De afdeling Verloskunde & Gynaecologie van het Erasmus MC is voorloper als het gaat om het doen van onderzoek en het uitdragen van het belang van gezonde en gevarieerde voeding. Groente en fruit is voor een gezonde zwangerschap, en de aanloop daarnaartoe, van groot belang.  

Rosalinda van der Poel en Marjet Boogaard van LTO Noord afdeling Voorne-Putten: “We hebben niet alleen een kist met groente en fruit overhandigd, maar vooral een goed en prettig gesprek gevoerd over het belang van goed en gezond eten voor ons allemaal. Wij vonden het een waardevol gesprek en kijken tevreden op de dag terug.” 

500 appels voor scholen op Voorne-Putten

Op Voorne-Putten trakteren kinderen van boeren en tuinders hun klasgenoten op een lekkere gezonde Nederlandse appel. Op 7 verschillende basisscholen delen 15 kinderen zo’n 500 appels uit aan hun klasgenootjes om de aandacht te vestigen op gezonde voeding van Nederlandse bodem. 

Appels en peren voor Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

LTO Noord afdeling Goeree-Overflakkee overhandigde bij de kinderafdeling van Het Van Weel-Bethesda kratten vol appels en peren. Bij de hoofdingang konden bezoekers en patiënten later genieten van het verse Nederlandse fruit.  

Dutch Food Week

De uitdeelactie gebeurde tijdens de Dutch Food Week. Een week waar genieten van Nederlandse voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Dit jaar is het thema ‘de positieve kracht van ons voedsel’. Zo tonen boeren hoe zij continue investeren in manieren om nog duurzamer voedsel te produceren. Ook laten ze zien hoe ze de biodiversiteit bewaken en energie opwekken voor ons allemaal. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant