Afbeelding

Drummen en dunken op Penta Bahûrim

Algemeen 645 keer gelezen

Brielle - Afgelopen woensdag was het een vrolijke dag op Penta Bahûrim. Om de vervelende smaak van corona nog een keertje weg te spoelen werden de leerlingen verrast met twee workshops.

De organisatie Drum4Fun kwam met een bus vol trommels naar Bahûrim en nodigde de leerlingen uit ritmisch in beweging te komen. En dat hebben ze gedaan! Het swingde de pan uit en de aula schudde regelmatig op zijn grondvesten. Wat kan muziek een geweldige inspiratiebron zijn voor plezier en vrolijkheid.

Oud-international Henk Pieterse kwam met een bus vol basketballen naar Bahûrim. Vanwege de matige weersomstandigheden kon er geen gebruik worden gemaakt van het multicourt, maar werd uitgeweken naar De Dukdalf. Het is indrukwekkend om te zien op welke wijze Henk een groep van zestig of zeventig pubers in beweging weet te krijgen. Hij kan zowat alles met een basketbal. Tussen de bedrijven door geeft hij de leerlingen een stevige boodschap mee over pesten. De boomlange Henk is vroeger namelijk zelf veel gepest. Leerlingen kunnen zich amper voorstellen dat een talentvolle basketballer met zo’n enthousiaste uitstraling zoiets heeft kunnen overkomen. En toch is het zo. Tijdens de basketbalclinic hield hij de leerlingen regelmatig de spiegel voor: ‘Wat zou jij doen?’

Een inspirerende boodschap met een sportieve omlijsting. De leerlingen hebben ervan genoten.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant