Jan Hilbrands, voorzitter van TV Vierpolders
Jan Hilbrands, voorzitter van TV Vierpolders
In the Sportlights

Jan Hilbrands

Algemeen 177 keer gelezen

Sporten en bewegen is gezond en niet alleen omdat je er fit van wordt. Wie regelmatig sport merkt allerlei positieve veranderingen in het leven. Het zorgt ook voor ontmoeting en uiteraard plezier! In het item ‘in de sportlights’ belicht Kelly van Dijk, Combinatiefunctionaris in Brielle iedere maand verschillende invalshoeken van sport, vooral om anderen te inspireren. Deze maand staan Jan Hilbrands in de sportlights!

Wat  was je motivatie om voorzitter te worden van TV Vierpolders? 

Mijn motivatie om weer voorzitter te worden is omdat ik, naast het sportieve element, het een uitdaging vind om de vereniging te leiden met de opgedane kennis en ervaring van de afgelopen jaren. Dit met als doelstelling erop toe te zien een gelijke behandeling voor alle leden en zorg te dragen voor een respectvolle normering. Op bestuurlijk niveau probeer ik de “inspiratiebron” te zijn, de vereniging te leiden op basis van wederzijds respect zodat eenieder het gevoel heeft zich thuis voelen binnen onze vereniging. Verder hoop ik dat door mijn motivatie er leden zijn die naast het sportieve ook de vereniging willen ondersteunen. Ook TV Vierpolders kan niet zonder vrijwilligers die de vereniging te ondersteunen.

Wat vind jij belangrijk bij een sportvereniging? 

Voor mij is het belangrijk dat ons complex altijd netjes is zodat er ten alle tijde gesport kan worden. Ook is het belangrijk dat iedereen welkom is bij TV Vierpolders, ongeacht de signatuur. Nieuwe leden verdienen persoonlijke aandacht zodat zij direct het gevoel hebben erbij te horen. Als laatste is het in mijn optiek vanzelfsprekend dat er met wederzijds respect op elk niveau getennist kan worden.

Welke ambities heb je voor TV Vierpolders?

Een grote ambitie van TV Vierpolders is de aanleg van nieuwe Padel banen. Hiermee wordt een nieuwe sport aangeboden en daardoor ook een nieuwe doelgroep. Ook zijn we bezig met de realisatie van 3 nieuwe tennisbanen. Ik vind het een uitdaging om “constructief na te denken” wat de mogelijkheden zijn voor TV Vierpolders. Daarnaast ervoor zorgen dat we nieuwe leden weten te werven. Ons ledenbestand is aan het vergrijzen wat zorgelijk is voor de toekomst. Daarnaast moet TV Vierpolders weer zichtbaar worden naar buiten door bijvoorbeeld aan te sluiten bij bestuurlijke overleggen.

Wat is jullie kracht?

Wij zijn een “knusse, gezellige, laagdrempelige vereniging is” en met een super gezellige “activiteiten kalender”, met als hoogtepunt ons Open Toernooi tijdens de sportweek in Vierpolders. De “saamhorigheid” is uniek en deze kracht stralen we met elkaar uit, zowel op ons complex als naar buiten toe.

Welke boodschap wil je meegeven voor inactieve inwoners?   

U heeft geen idee “hoe leuk het is om een balletje te slaan op de tennisbaan”. Deze ervaring, geloof mij, kan ervoor zorgen dat uw inactieve fase verleden tijd is. De knop moet om, dat is makkelijk gezegd wetende hoe moeilijk het is om de eerste stap te zetten. Wij zullen U bij TV Vierpolders met alle zorg ondersteunen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant