Sven Hokke was een van de vele geblesseerde spelers in de selectie van Vierpolders in het duel tegen HBSS. (Archieffoto: Wil van Balen).
Sven Hokke was een van de vele geblesseerde spelers in de selectie van Vierpolders in het duel tegen HBSS. (Archieffoto: Wil van Balen).

Vierpolders overleeft storm,Rockanje buigt in Achthuizen

Algemeen 514 keer gelezen

Vierpolders/Achthuizen – Vierpolders sleepte tegen HBSS een vroeg verkregen voorsprong over de streep (1-0). Rockanje moest in Achthuizen buigen voor thuisclub FIOS: 2-0. 

‘We hadden bij het verdedigen van die 1-0 wel het nodige geluk,’ zo blikte trainer Hans de Heer van Vierpolders terug op de storm die HBSS afgelopen zaterdag op jacht naar de gelijkmaker ontketende aan de Coosenhoek in Vierpolders. ‘Maar geluk dwing je ook af. We werkten als één man.’
Vierpolders stuntte tegen titelkandidaat HBSS met een ploeg vol invallers. Zo ontbraken er met Jesper Lakerveld (gescheurde liesspier), Brian Smits (schorsing), Sven en Tim Hokke, Jelle Troost, Daniël Kapaan, Bart Rollof en Joris van Driel maar liefst acht (!) potentiële basisspelers. Floris van den Heuvel werd met zijn treffer voor rust matchwinnaar.

Strafschop
Rockanje kreeg in Achthuizen door een strafschop de kans om bij een 3-0 achterstand terug te keren in de wedstrijd. Vince van der Pol verzilverde de penalty, maar FIOS kwam snel daarna op 4-1. De 4-2 van Jasper Vermeer was vervolgens voor de statistieken. ‘FIOS was beter,’ aldus Rockanje-trainer Harry Rusken, die komende zaterdag op het eigen sportpark Drenkeling aantreedt tegen Herkingen ‘55.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant