Eindelijk weer een turncompetitie!
Eindelijk weer een turncompetitie!

Eindelijk weer een turncompetitie bij Brinio

Algemeen 650 keer gelezen

Brielle - Na 2 jaar geen wedstrijden gehad te hebben, hebben ze op 9 oktober en 6 november de turncompetitie weer gehad. 

Dit was weer als van oudsher, gezellig met elkaars ouders, zusjes, broertjes, opa’s en oma’s die kwamen kijken. De meiden waren wel zenuwachtig, zeker omdat de eerste wedstrijd zo vroeg in het seizoen was, maar wat hadden ze het goed gegaan. Sandy mocht de aftrap doen, dit deed ze erg goed en turnde zeer mooie oefeningen. Waar ze bij de eerste wedstrijd nog geen brug oefening had, liet ze bij de tweede wedstrijd een volledige oefening zien. Daarna mochten de middenbouw 4e divisie meiden. Voor sommige was dit hun eerste wedstrijd en wat hadden ze er hard voor getraind. Zo moesten zij voor de eerste keer een vloer oefening op muziek turnen. Dit was wel heel erg spannend op zo’n grote vloer met al dat publiek wat naar je kijkt. Hier en daar kwamen ze buiten de lijntjes en leverde dat extra aftrek op. Tijdens de 2e tuco bleven alle meiden tussen de lijntjes en was de oefening nog beter!

In dezelfde ronde mochten de junioren en senioren van Brinio. Met een heleboel ervaring en gezonde spanningen ging dit super goed. De meiden turnden netjes, deden hun oefening en konden trots op zichzelf zijn! In de 2e wedstrijd lieten ze ook nieuwe onderdelen zien. Streksalto van brug, arabier flik flak streksalto. De meiden hebben goede en nette sprongen laten zien!

In de laatste ronde mochten de jeugdmeiden turnen, met beginnende puberspanningen ging het ook bij deze meiden echt heel goed. Ze hadden allemaal voor het eerst een eigen vloeroefening op muziek. Met hard trainen op niet alleen de onderdelen, maar ook de uitstraling ging dit super goed! De meiden hebben nette oefeningen laten zien. Tijdens de 2e wedstrijd deden Britt en Yentl voor het eerst een kip aan de brug en lieten Rince en Lauren een nieuwe sprong zien!

Al met al werden er mooie en goede oefeningen geturnd. De meiden hebben een hoop medailles binnengesleept.

Met veel plezier kijken zij trots terug op een leuke en goede turncompetitie van 2021! Op naar de district wedstrijden!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant