Afbeelding

Negatief doelsaldo voor klassementsclubs

Algemeen 295 keer gelezen

Brielle/Westvoorne - Wie na zeven ronden in de competities voor voetbalamateurs de balans opmaakt van de resultaten van de vijf clubs die participeren in het topscorers- en keeperklassement van deze krant, wordt vooralsnog niet blij van de feiten.

Alleen Zwartewaal schrijft tot dusver met zestien goals voor en zeven goals tegen zwarte cijfers. De selectie van trainer Dave de Jong is daarmee automatisch ook de enige club in het klassement met een positief doelsaldo: +9.

Rood
Brielle (negen goals voor en veertien tegen = -5), Vierpolders (tien goals voor en éénentwintig (!) tegen = -11), Rockanje (twaalf goals voor en éénentwintig (!) tegen = -9) en OVV (negen goals voor en twaalf tegen = -3) staan allemaal in het rood. Voor OVVzijn de cijfers nog het zuurst. De ploeg van trainer Marcel Langeveld kwam in de thuiswedstrijd tegen Leonidas tot een klinkende 8-0 overwinning, maar ziet de ‘achtklapper’ geschrapt uit de boeken omdat Leonidas begin november werd opgeheven en aan de competitie in de derde klasse C werd onttrokken. Met de acht ‘Leonidasgoals’ zou OVV net als Zwartewaal een positief doelsaldo hebben gehad. Maar nu krijgt Christiaan de Loor drie goals op zijn totaal in mindering, waardoor hij in hert topscorersklassement terugzakt naar een totaal van één treffer. Yoeri Bak moet het met twee treffers minder doen en zakt naar een totaal van vijf goals. Tom Solly (2x) en Bob Bahnert (1x) die tot dusver alleen tegen Leonidas scoorden verdwijnen zelfs voorlopig weer uit het klassement.

Lijstaanvoerder
Bak was tot dusver de enige die in het spoor wist te blijven van lijstaanvoerder Rowan van Heijst. Van Heijst was tot dusver in vijf (!) duels al acht keer trefzeker. Bak scoorde zeven keer in zeven duels, maar verliest dus twee goals, waardoor het gaatje met de eerste plaats in het klassement nu drie goals bedraagt. Bij de keepers hadden Rockanje-doelman René van der Meijden en Vierpolders-sluitpost Rick Otte het tot dusver het zwaarst te verduren. Otte moest in zeven duels al éénentwintig goals slikken. Van der Meijden raakte in zes zesde wedstrijd voor Rockanje, op bezoek bij WFB In Ouddorp geblesseerd. Op het moment dat de routinier en aanvoerder van het teram van trainer Harry Rusken uitviel, had hij zeventien goals tegen gekregen...

Ontdekking
Niet toevallig voert Zwartewaal-keeper Ruben Verhagen het tussenklassement bij de minst gepasseerde keepers van Brielle en Westvoorne aan. Maar ongetwijfeld de grootste verrassing bij de keepers Nigel Keehnen die bij Brielle de sterren van de hemel keept sinds hij de plek van de in de voorbereiding geblesseerd geraakte Mitchel Lieshout innam. De 19-jarige Keehnen kreeg weliswaar al veertien goals tegen in zeven duels, maar voorkwam met fraaie reddingen al een veelvoud van dat aantal tegengoals.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant