Hoofdwacht Brielle is vanaf deze week 7 dagen per week open
Hoofdwacht Brielle is vanaf deze week 7 dagen per week open

De Brielse horeca maakt er het beste van

Algemeen 590 keer gelezen

Nu de horeca maar tot 20.00 uur open mag, proberen horeca-ondernemers in Brielle er het beste van te maken. Zo gaat Hoofdwacht Brielle zeven dagen per week open: ‘Iedereen is welkom voor koffie, lunch, borrel en uiteraard een vroeg diner’, vertelt André Vlug.

Ook Denise van Gelder van Café Het Poorthuys in de Vischstraat heeft besloten zeven dagen per week open te gaan. ‘In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, gaan we vanaf vandaag elke dag van 10.00 tot 20.00 uur open. Zo willen we toch proberen er alles uit te halen wat mogelijk is.’ Bij Poorter Hotel kunnen gasten en voorbijgangers vanaf nu ook lunchen en luxury tea bestellen. En ‘t Kont van het Paard opent dagelijks om 16.00 uur en op zaterdag en zondag al om 14.00 uur. Maarten Zoetemeijer: ‘We maken er gewoon iedere dag tot 20.00 uur een feestje van’.

Hélène Talen van ‘t Swarte Schaep gaat zich nog meer toeleggen op haar ; ‘Soepclub’: in het weekend is ze om 12.30 uur open voor wie van de soep van de dag wil komen genieten. Daarnaast heeft ze tien smaken ingevroren zelfgemaakte soepjes op afhaal. Niet iedere ondernemer lukt het om meer dagen open te gaan. Johan van Wijk, chefkok van restaurant Nouba, roept daarom op om zoveel mogelijk vroeger te komen tafelen: ‘Al om 16.00 uur aankomen om vervolgens lekker te dineren is óók genieten.’ En alle restaurants vragen hun gasten hen te volgen op social media, zodat ze iedereen snel op de hoogte kunnen brengen van nieuws en wijzigingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant