Het eerste Cultuurlab in het BREStheater (Foto: Niels Braal)
Het eerste Cultuurlab in het BREStheater (Foto: Niels Braal) Niels Braal

Geslaagd 1e CultuurLab voor Brielse cultuurmakers!

Algemeen 303 keer gelezen

Brielle - Professionals en amateurs op het gebied van muziek, toneel, zang, beeldende kunst en erfgoed waren dinsdag 16 november aanwezig in tijdens het 1e CultuurLab in BREStheater.

Ze konden elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en onderzoeken hoe je door middel van samenwerking elkaar zou kunnen versterken.

Moderator Nathalie Lemmen van Serendipity Projecten ging in gesprek met diverse gasten en met de zaal. Zo kwam musical acteur Richard Spijkers aan het woord over zijn ervaringen met Stichting Muziektheater Roes; waar loop je allemaal tegen aan als cultuurmakers en hoe kan samenwerking je verder helpen? Hij trakteerde de zaal vervolgens op een prachtig stuk zang!

Nathalie en Marianne Dirks, combinatiefunctionaris cultuur, gingen met de zaal in gesprek over de zaken die cultuurmakers in Brielle als belemmerend ervaren en hoe Kunst en Cultuur Brielle ze kan ondersteunen. Niet alleen Richard bracht die avond muziek mee; ook de band Mari & the Mojo’s nam deel aan het gesprek en zette met hun muziek een hele goede sfeer neer in de zaal.

Wethouder cultuur Robert van der Kooi kondigde aan het eind van de avond de coronasteunregeling aan voor de cultuursector in Brielle. 

Mocht je er niet bij zijn geweest maar wel interesse hebben om een volgende keer aan te schuiven? Stuur dan even een e-mail naar marianne@kunstencultuurbrielle.nl. Voor informatie over wat Kunst en Cultuur Brielle voor jou als cultuurmaker kan betekenen, kijk op de website www.kunstencultuurbrielle.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant