Afbeelding
Gemeente Brielle

Ook Brielle vraagt aandacht voor Orange the World campagne

Algemeen 543 keer gelezen

Brielle - Donderdag is de wereldwijde Orange the World campagne gestart met als doel bewustwording van geweld tegen vrouwen. Gemeente Brielle sluit zich voor het tweede jaar aan bij deze belangrijke campagne. De Kaaibrug in Brielle is nog t/m 10 december oranje verlicht.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om hier aandacht voor te vragen, is er de campagne Orange the World: in meer dan honderd landen kleuren gebouwen oranje tussen 25 november – de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen – en 10 december. Dit jaar is het thema: preventie.

Brielle ondersteunt de campagne door de Kaaibrug in Brielle 16 dagen oranje te verlichten en voor het stadskantoor Brielle wappert symbolisch de Orange the World vlag. ‘Een gelijkwaardig en veilig leven zijn rechten voor iedereen. Het is belangrijk hier aandacht voor te blijven vragen en deze onderwerpen te blijven belichten,” aldus wethouder Bert van Ravenhorst.

Heeft u als inwoner van de gemeente Brielle vermoedens van geweld tegen vrouwen? Wij vragen u dit te delen met Veilig Thuis (0800 2000), politie (09008844) of de gemeente (0181-471111) en vraag naar een van de procesregisseurs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant