Er wordt elke week gerepeteerd. Een keer ook al in de door de Geuzennaald gemaakte authentieke monnikspijen.
Er wordt elke week gerepeteerd. Een keer ook al in de door de Geuzennaald gemaakte authentieke monnikspijen.

Het Briels Klokkenluidersgilde en 1 april 2022

wo 1 dec 2021, 13:00 Algemeen

Het kan niemand meer ontgaan dat Brielle op 1 april op een grootse manier 450 jaar bevrijding van de Spanjaarden gaat vieren. Het Briels Klokkenluiders Gilde is blij met twee bijzondere activiteiten daaraan een bijdrage te leveren. 

Een daarvan is het gieten van een luidklok Dat gebeurt onderaan de Catharijnetoren, precies op dezelfde manier als in 1482 toen De Katrin, de oudste en grootste luidklok van de toren, werd gegoten. De nieuwe klok krijgt de naam ‘vrijheidsklok’.
Daarnaast heeft het gilde een unieke mobiele beiaard laten bouwen bij gieterij Simon Laudy in Finsterwolde. Deze beiaard heeft 15 klokjes. Samen met de muziek van een trommel, panfluit, doedelzak en een koor van 20 ‘monniken’ zal op 1 april het gieten van het kokendhete brons in de klokkenmal door de beiaard worden begeleid. Er zijn optredens in de hele binnenstad. De beiaard zal ook bij andere herdenkingsmomenten worden ingezet.

Steun onze wijnactie
U zult begrijpen dat realisatie van deze projecten alleen mogelijk is geweest door bijdragen van ruimhartige sponsoren. Als Klokkenluidersgilde leveren zij natuurlijk ook hun bijdrage. Een van de dingen waar zij dat mee doen is hun wijnactie. Zij hebben wijnpakketten samengesteld met witte en/of rode wijn die door hun fraaie etiket ook nog eens leuk zijn om weg te geven. U kunt kiezen uit een doos van 6 flessen (€ 40,-) Of een geschenkverpakking van 2 flessen (€ 15,-). Wilt u een bestelling plaatsen of wilt u meer informatie? Mail dan naar theapennings@gmail.com of wrikken@gmail.com

Uit de krant