Rowan van Heijst is met acht goals, gescoord in zes duel topscorer
Rowan van Heijst is met acht goals, gescoord in zes duel topscorer

Van Heijst en Verhagen klassementkoplopers

wo 1 dec 2021, 11:00 Algemeen

Brielle/Westvoorne - Rowan van Heijst en Ruben Verhagen gaan als koplopers in de klassementen van deze krant de winterstop in nu de competities door de jongste coronamaatregelen waarschijnlijk op zijn vroegst pas weer op 21 januari worden hervat.

Van Heijst is met acht goals, gescoord in zes duels de productiefste voetballer van de vijf clubs uit het topscorersklassement. Verhagen heeft met zes tegengoals in zes duels relatief gezien het beste doelsaldo van de tien keepers keepers die tot dusver in deze competitie voor een van de clubs uit het klassement in actie kwamen. Vier van de tien keepers speelden slechts een wedstrijd of nog minder, dus komen voorlopig nog niet in aanmerking om opgenomen te worden in de definitieve rangschikking die aan het einde van dit seizoen wordt opgemaakt.

Topscorers
Alleen Rockanje kwam van de vijf clubs uit het klassement in actie in speelronde negen van deze competitie. De ploeg van trainer Harry Rusken won op eigen veld met 3-0 van Melissant. Zwartewaal-Abbenbroek, Brielle-Papendrecht, SC Botlek-OVV en Rijnmond Hoogvliet Sport-Vierpolders werden alle afgelast.

tussenstand seizoen ‘21-‘22:
1. Rowan van Heijst (Zwartewaal)…8 goals
2. Yoeri Bak (OVV), Floris van den Heuvel (Vierpolders)…5 goals
3. Alex van Dommelen, Adam el Fazazi (beiden Brielle), Martijn Rollof (Vierpolders), Yoeri ’t Mannetje, Vince Keller, Vince van den Pol (allen Rockanje), Jesse Langendoen (Zwartewaal)…3 goals
4. Raydell Apostel, Santino Langendoen (beiden Zwartewaal), Zep Jacobs (Brielle), Jasper Vermeer, Thomas Looij, Luc Melching (allen Rockanje), Tom Solly (OVV), Vincent Bieling (Vierpolders)…2 goals

Keepers
Alleen Rockanje-keeper Ruben Schoonaard kwam het afgelopen weekeinde van de keepers in dit klassement in actie. Schoonaard hield zijn doel schoon in de met 3-0 van Melissant gewonnen thuiswedstrijd op het eigen sportpark Drenkeling in Rockanje. OVV-keeper Limber van der Horst, doelman Rick Otten van Vierpolders, sluitpost Nigel Keehnen (Brielle) en goalie Ruben Verhagen (Zwartewaal) zagen hun duels allen afgelast.

tussenstand seizoen ‘21-’22:
1. Benny van der Meer (OVV)
0 goals in 1 duel = 0.0
2. Noah Kompanje (Rockanje)
0 goals in 0.2 duel = 0.0
3. Ruben Verhagen (Z’waal)
6 goals in 6 duels = 1.0
4. Ruben Schoonaard (Rockanje)
2 goals in 2 duels = 1.0
5. Nigel Keehnen (Brielle)
14 goals in 7 duels = 2.0
6. Nick Paardekoper (Z’waal)
2 goals in 1 duel = 2.0
7. Limber vd Horst (OVV)
15 goals in 6 duels = 2.5
8. Rick Otten (Vierpolders)
25 goals in 8 duels = 3.1
9. René vd Meiden (Rockanje)
17 goals in 5.8 duels = 3.9
10. Richard Venneker (Rockanje)
4 goals in 1 duel = 4.0

Uit de krant