Afbeelding

Tessa Giele zevenvoudig Nederlands Kampioen zwemmen

Algemeen 596 keer gelezen

Vierpolders - Afgelopen weekend heeft in het Hofbad in Den Haag het Nederlands Kampioenschap korte baan plaatsgevonden, waar Tessa Giele op maar liefst zeven onderdelen naar de eerste plaats wist te zwemmen

Haar eerste medaille op een Nederlands Kampioenschap voor senioren won ze meteen op vrijdag op de 50m vrije slag. Ze was als vierde geplaatst, maar zwom met een verbetering van haar persoonlijk record van bijna een seconde meteen naar de eerste plaats. Later op de dag won ze ook de 50m vlinderslag.

Zaterdag stonden de 200m vlinderslag en de estafette 4x 100m vrije slag op het programma. Zeker de 200m vlinderslag was zwaarbevochten. Tessa lag na 150 meter op een kleine achterstand, maar kwam de laatste 50 meter sterk terug. Met een persoonlijk record van 2:09.48 zwom Tessa de twee na snelste tijd ooit gezwommen in Nederland.

Op zondag pakte ze goud op de 50m rugslag, de 100m vlinderslag en de estafette 4x 100m wisselslag. Door de coronamaatregelen was er geen feestelijke podiumceremonie, maar sportief gezien een fantastisch weekend en een mooie voorbereiding op haar deelname aan het WK in Abu Dhabi over twee weken.