Afbeelding

NOS - Elfstedentrui van Vierpolderse breigroep

Algemeen 138 keer gelezen

Vierpolders - Half november kreeg Rina van Veen uit Hellevoetsluis van haar nichtje een berichtje dat de NOS op 4 januari enkele bijzondere journaals uitzendt over de laatste Elfstedentocht, welke dan precies 25 jaar geleden is verreden. 

!Herman van het Zandt zal deze journaals presenteren, maar…… hij heeft er de juiste kleding niet voor. De presentatoren van 1997 droegen namelijk wintertruien. Gevraagd werd of er mensen in het land zijn die voor een passende outfit voor Herman konden zorgen. Colbertjes, stropdassen en overhemden heeft hij bij de vleet, maar truien dus niet... 

Het nichtje vond dit echt iets voor ‘tante Rina’. Samen met Ineke van Sliedrecht, beiden van de Vierpolderse Breigroep, werd inderdaad een trui gebreid. Ze moesten daarvoor al op 12 december in Hilversum zijn. Ineke breide de mouwen en Rina het voor- en achterpand en maasde Friesland erop en het felbegeerde kruisje. De winnende trui wordt op 4 januari gedragen en dan wordt ook de winnaar bij naam genoemd. De overige truien kunnen worden teruggestuurd of geschonken worden aan de NOS. Ze gaan dan naar de daklozenopvang in Leeuwarden. 

Ineke en Rina hebben laten weten dat Herman van het Zandt de trui mag houden, zodat hij een passende outfit heeft als er komende winter toch weer een 11-stedentocht zal worden verreden. Wil of kan dat niet, dan willen zij de trui graag terug, want beide dames hebben genoeg Friezen in de familie die er heel blij mee zouden zijn. 

Kijk dus op over.nos.nl/nieuws/brei-een-trui-voor-herman dan kunt u een filmpje bekijken. Zie je onderstaande groene trui op 4 januari 2022 op Nederland 1 dan weet je dat deze deels in Hellevoetsluis en deels in Vierpolders is gebreid door 2 breisters van de Vierpolderse breigroep. In verband met corona komen de dames nog even niet bij elkaar en dat is heel jammer. De beide dames Ineke van Sliedrecht en Rina van der Veen hebben met plezier deze trui gebreid!

Uit de krant