Afbeelding

4 redenen om een elektrische auto te leasen

Algemeen 34 keer gelezen

Elektrische auto’s worden alsmaar populairder in Nederland. Onder meer auto’s van Tesla zie je steeds vaker op de wegen in ons land. In de meeste gevallen worden deze vierwielers gekocht, maar het is ook mogelijk om ze te leasen. Natuurlijk kan dit veel geld kosten, maar alsnog zijn er veel redenen om te kiezen voor een elektrische lease auto. Het is dan ook niet vreemd dat er steeds meer Nederlanders zijn die een elektrisch model leasen. Vanwege de onderstaande vier redenen is dit namelijk zeker een goed idee! 

Eenvoudig in onderhoud
Een belangrijk voordeel van het leasen van een elektrische auto is dat deze gemakkelijker te onderhouden is. Het aantal bewegende delen van een auto speelt een grote rol bij de onderhoudskosten. Met een minder gecompliceerde motor dan een normale verbrandingsmotor, hebben elektrische auto’s minder onder de motorkap om kapot te gaan en dus minder te betalen als er iets misgaat. Dat omvat geen metaal-op-metaalslijtage zoals je zou krijgen met het koppelingssysteem van een normale auto, dat zou moeten worden vervangen om de auto zelf te onderhouden. Veel eenvoudiger en goedkoper dan conventionele auto’s, is het onderhoud van elektrische auto’s meestal beperkt tot de banden, remmen, batterij, voorruit en ruitenwissers.

Beter voor het milieu
Misschien wel de grootste reden waarom mensen overstappen op elektrische voertuigen en de overheid probeert ons daar naar toe te duwen, is het milieu. Elektrische voertuigen kunnen je ecologische voetafdruk verkleinen omdat ze geen hoge niveaus van broeikasgassen uitstoten, zoals benzine- en dieselauto’s. Dat gezegd hebbende, ze zijn momenteel niet helemaal emissievrij. Elektrische auto’s dragen dus nog steeds bij aan de wereldwijde uitstoot door de verbranding van kolen en gas, die het grootste deel van de elektriciteit in Nederland opwekken. Dit zal in de loop van de tijd afnemen naarmate we overstappen op hernieuwbare bronnen van elektriciteit.

Lagere kosten
Een van de grootste voordelen zijn de lagere kosten om de vierwieler te laten werken. Een elektrische auto opladen kost een stuk minder dan een tank benzine of diesel. In feite kan een kilometer in een elektrische auto tot drie tot vier keer goedkoper zijn dan een kilometer in een benzine- of dieselauto. De goedkoopste en gemakkelijkste manier om je elektrische auto op te laden is thuis. Als je je auto ‘s nachts aan het stopcontact laat, is het model ‘s ochtends volledig opgeladen, terwijl dit dus niet erg veel geld zal kosten over het algemeen.

Flexibiliteit
Bovendien zorgt het leasen van een elektrische auto ervoor dat je niets verliest van de snel evoluerende technologie. Nieuwe en verbeterde elektrische auto’s komen in hoog tempo op de markt, waardoor oudere modellen minder waardevol zijn. Door een elektrische auto te leasen, kun je ervoor zorgen dat je geld niet in de auto vastzit. Dit stelt je ook in staat om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologie en je kunt zo dus steeds de beste elektrische vierwieler krijgen. Op dit moment verbeteren elektrische voertuigen bijvoorbeeld aanzienlijk qua actieradius, waardoor je tussen oplaadbeurten verder door kunt rijden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant