Afbeelding

Cursussen en activiteiten weer van start bij de bieb!

Algemeen 236 keer gelezen

Regionaal - In het nieuwe jaar investeren in jezelf? Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta richt zich al jaren op persoonlijke ontwikkeling. Niet alleen in de boekencollectie, maar ook met een gevarieerd aanbod in cursussen. In de maanden februari en maart starten er weer een hoop nieuwe cursussen. Daarnaast worden er komende tijd nog een hoop andere activiteiten georganiseerd. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek www.bzhd.nl of bij de balie in één van de 7 vestigingen.

Films

Komende tijd draaien er weer een aantal films:

· Wo 2 februari om 20.00 uur: Drunk in Strandtheater de Houtenkaap

· Zo 6 februari om 13.30 uur: Camille Claudel 1915 in Bibliotheek Hellevoetsluis (in Cultuurhuis Nieuwe Veste)

· Di 8 februari: Corpus Cristi in Leemgaarde, Oostvoorne om 14.00 uur

· Zo 13 februari: Blackbird om 14.00 uur in Bibliotheek Hellevoetsluis (in Cultuurhuis Nieuwe Veste

· Di 15 februari: Drunk (optioneel met lunch) om 13.00 uur in Bibliotheek Hellevoetsluis (in Cultuurhuis Nieuwe Veste)

Kijk voor informatie over de films en bijbehorende prijzen op de website van de bibliotheek of vraag ernaar in een van de 7 vestigingen.

Biebcollege de visserij van Zwartewaal

Zwartewaal-kenner Nico de Vries neemt je mee op een reis door de geschiedenis van dit pittoreske vissersdorpje. Overstromingen, scheeprampen, kapingen, armoede en rijkdom, radeloze Brielse regenten en gewaagde smokkelpraktijken komen tijdens deze lezing voorbij. Dit biebcollege is te volgen op woensdag 2 februari in Bolwerk Prinsenkwartier, Brielle. Kosten zijn € 5,-.

Biebcollege Azië

Jan Midde reist al jaren de wereld rond met groepen mensen die zoeken naar ongebaande wegen, ongerepte natuur, in gebieden waar je alleen kunt komen door je ene voet voor de ander te zetten. Zijn ervaringen zijn opgeslagen in tienduizenden foto’s en vele reisverslagen die hij graag deelt in dit biebcollege over adembenemend, avontuurlijk en verrassend Azië. Dit biebcollege is te volgen op 3 februari van 19:30 tot 21:30 in Bibliotheek Hellevoetsluis (in Cultuurhuis Nieuwe Veste). Toegang voor leden is € 5,- en voor niet-leden € 7,50.

Workshop nee zeggen

Hoe eerlijk zijn we naar onszelf als we geen nee zeggen? Wat is egoïstisch en wat niet? Wat zijn de consequenties? Esther Klein, van Nohrah, leert je hier alles over in deze workshop te volgen op 15 februari van 13.30 tot 15.30 uur in Bibliotheek Hellevoetsluis (in Cultuurhuis Nieuwe Veste). Toegang is € 12,50.

Biebcollege versterk je immuunsysteem met voeding & leefstijl

In dit biebcollege leer je alles over welke voedingsstoffen een ondersteunende rol spelen bij herstel van je lichaam en eventuele gezondheidsklachten. Frieda Hartman van gezondheidspraktijk Puurvit geeft je ook tips over de zin en onzin van voedingssupplementen ter ondersteuning van je immuunsysteem. Dit biebcollege is te volgen op 17 februari van 19:30 tot 21:00 in Bibliotheek Hellevoetsluis (in Cultuurhuis Nieuwe Veste). Toegang voor leden is € 7,50 en voor niet-leden € 10,-.

Cursus filosofie/ levenskunst

Altijd al meer willen weten hoe je door middel van de verschillende filosofische stromingen de kunst van het leven kunt invullen? Leer het in deze cursus. De cursus filosofie/levenskunst start op 14 februari van 19.00 tot 21.00 uur in het Maerlant College in Brielle en bestaat uit 6 lessen. Prijs voor leden is € 91,20 en voor niet-leden € 96.-.

Cursus reanimatie (basis)

Door het volgen van deze tweedaagse cursus leer je adequaat handelen bij een hartstilstand. Hierbij krijg je les van een erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat. Met een basiscursus reanimatie en AED kun je je aanmelden als burgerhulpverlener bij HartslagNu. De cursus start op 17 februari van 19.30 tot 21.30 uur in Bibliotheek Hellevoetsluis (in Cultuurhuis Nieuwe Veste). Kosten zijn € 37,50

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant