Afbeelding

Basisscholen starten samen wervingscampagne ‘Wij zoeken jou!’

Algemeen 213 keer gelezen

Regionaal - In januari is een gezamenlijke wervingscampagne voor nieuwe leerkrachten gestart. Met deze campagne roepen de samenwerkende schoolbesturen Onderwijsgroep EduMare, Prokind Scholengroep en VCPO Spijkenisse leerkrachten op om per 1-08-2022 te komen werken in het onderwijs voor de meer dan 43 basisscholen op Voorne-Putten en Rozenburg.

In de mooie campagnefilm staan twee jonge leerkrachten centraal die al aan de slag zijn bij twee scholen op Voorne-Putten. Ze vertellen vol passie over hun werk als leerkracht. Ook geven ze een aantal tips mee. ‘Dit is hét moment om te starten met werven’, vertelt HRM-adviseur Emma Mastenbroek van VCPO Spijkenisse en Prokind Scholengroep. ‘In het onderwijs beginnen mensen meestal een nieuwe uitdaging bij de start van een nieuw schooljaar. In aanloop daarnaartoe gaan ze zoeken naar mogelijkheden en leuke banen om te solliciteren. Met deze campagne laten we zien wat we allemaal kunnen bieden, maar ook dat het onderwijs echt een prachtsector is om in te werken.’

Alle vacatures op één platform

Voor scholen in de regio is er een gezamenlijk onderwijsplatform waar alle vacatures worden gepubliceerd. ‘Samen vacatures plaatsen op één gezamenlijke website geeft mensen een goed overzicht van de mogelijkheden die er zijn in de regio. Daarnaast vind je op dit platform ook informatie over onze zij-instroomtrajecten en de gezamenlijke invalpool. Hierdoor kunnen we een aantrekkelijk aanbod voor een bredere doelgroep neerzetten en is er een grote kans op een geslaagde match. De campagne is onderdeel van de regionale aanpak leerkrachtentekort en erop gericht om onderwijsprofessionals te werven voor een functie met ingang van het nieuwe schooljaar’, aldus HRM-adviseur Thera Schouten namens Onderwijsgroep EduMare.

Onderwijsplatform VPR

Zoek je een nieuwe uitdaging of ken je iemand in jouw omgeving die een volgende stap wil zetten in zijn loopbaan? Ga dan voor de campagnefilm en alle vacatures naar de website van het Onderwijsplatform VPR: www.vprpool.nl. Om de website actueel te houden worden de vacatures wekelijks bijgewerkt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant