Afbeelding

Open Huis Maerlant druk bezocht

Algemeen 916 keer gelezen

Brielle - Op woensdag 26 januari heeft het Maerlant haar deuren geopend voor de leerlingen uit groep 8. Met verschillende maatregelen kon het Open Huis toch doorgaan. Ieder kind mocht één ouder meenemen om de sfeer op school te proeven. Veel ouders hadden zich ingeschreven voor een rondleiding, het Open Huis is dan ook zeer goed bezocht.

De kinderen kwamen binnen via de ingang van de leerweg waar zij interesse in hadden. Eenmaal in de centrale hal werden zij getrakteerd op muzikale klanken van de eigen leerlingen van het Maerlant en de muziekdocenten. Iedere rondleiding startte met een presentatie over het onderwijs op het Maerlant. Er werd informatie gegeven over P-tijd (Portfolio-tijd), waarin leerlingen iets kunnen doen dat ze interessant lijkt, denk bijvoorbeeld aan kaasmaken, pottenbakken, mountainbiken, freerunnen, koken, golfen en vele andere lessen. Verder werd er wat verteld over de periodisering (vijf periodes – van vakantie tot vakantie - met aan het einde van de periode een toetsweek, voor de vakantie) en het rooster. Een ander belangrijk item waren de flexlessen, lessen waarvoor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, zelf kunnen kiezen of gestuurd worden door hun vakdocent of coach (iedere leerling heeft een eigen coach).

Na deze algemene informatieronde over de school werden de ouders en kinderen meegenomen naar de vaklokalen. Hier kregen zij of een vaklesje of zij kregen informatie over verschillende vakken. Hier en daar kon ook een raadsel opgelost worden of vond er een experiment plaats. Vader Jack gaf in de rondleiding aan dat hij het zeer waardeerde dat hij met zijn zoon mee kon om de school van binnen te zien.

Voor rector Michael Scheffers was dit zijn eerste Open Huis op het Maerlant. Hij kijkt terug op een zeer geslaagde dag en heeft een mooi beeld kunnen krijgen van zijn school en hij hoopt dat dit ook geldt voor de ouders en leerlingen die op bezoek zijn geweest.

Voor Mees staat zijn keuze nu vast: hij gaat naar het Maerlant! Zijn zusje kon helaas niet mee, maar kan wellicht op 25 mei langskomen tijdens het extra Open Huis voor groep 7.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant