Afbeelding

Loop eens binnen in de Brielse Huiskamer!

Algemeen 349 keer gelezen

Brielle – Onder grote belangstelling is maandagochtend in de consistoriekamer van de Caharijnekerk de Brielse Huiskamer geopend. Dit sociale project, een initiatief van Ellen de Vette, is een plek, waar iedereen die behoefte heeft aan wat aanspraak en gezelligheid, welkom is. De Brielse Huiskamer werd officieel geopend door oud-burgemeester Trix van der Kluit, die zitting heeft in het bestuur van de nieuwe stichting die speciaal voor dit doel is opgericht.

De opening werd luister bijgezet door de Brielse zanger Ger Vos, met een prachtige Brielse vertolking van Het Dorp van Wim Sonneveld. De tekst, die bij velen een emotionele snaar raakte, was van wijlen componist Krijn van Driel. En omdat Trix van der Kluit het doorknippen van een lintje niet heel spannend vond voor de gasten, werd haar lint-actie gevolgd door een luid kanonschot, afgevuurd door een van de kanonniers van de 1 April Vereniging.

Het huiskamerproject was volgens Ellen de Vette aanvankelijk bedacht voor ouderen, die na de sluiting van de bibliotheek en de Infirmerie, geen ontmoetingsplek meer hadden. Tijdens koffieochtenden in de Jumbo, het bedrijf van Ellen en Hans de Vette, werd zij geïnspireerd om de Brielse Huiskamer op te zetten. De consistoriekamer van de Dom bleek de geschikte ruimte waar ze naar op zoek was. ‘Maar de Huiskamer is nu dus ook bedoeld voor iedereen die contact zoekt, om wat voor reden dan ook. Er is geen leeftijdsdrempel. Kom gewoon eens langs.’ Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Er is een groepje vrijwilligers, maar meer hulp kan Ellen de Vette met haar stichting zeker gebruiken.

De stichting Merula Weeshuis verraste de Huiskamer met een donatie van 1500 euro!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant