Het veld en de blaashal
Het veld en de blaashal

HC Voorne viert eindelijk 50-jarig jubileum

Algemeen 155 keer gelezen

Hellevoetsluis- In 1969 kwam Ernst Bot op het idee om te gaan hockeyen bij Tempo ‘34. Echter kwam daaraan snel een einde, toen zijn ouders besloten te verhuizen naar Hellevoetsluis.

Hellevoetsluis een gemeente zónder hockeyclub. Ernst Bot besloot te gaan lobbyen en ging huis-aan-huis langs om enthousiast te vertellen over de sport en om leden te werven voor een eigen Hellevoetse hockeyclub. De ledenwerving kwam op gang en de plannen voor een eigen hockeyveld zagen er rooskleurig uit.

Na zijn inzet voor de werving, kwam het aan op een daadwerkelijke inschrijving. Er bleven nog een twintigtal enthousiastelingen over die het serieus namen met de club in spé. Met de inschrijvingen onder zijn arm, ging hij naar het gemeentehuis. De gemeente Hellevoetsluis liet mondeling weten dat er een veld beschikbaar zou zijn, echter een club geleid door een tiener zagen ze niet zitten. 

Het was dan ook één grote verrassing toen Ernst thuiskwam na overleg in het gemeentehuis van Hellevoetsluis met de boodschap dat zijn moeder, Wia Bot, voorzitter was geworden van het groepje enthousiastelingen en één van de andere ouders, Tineke Buitenwerf, kreeg de functie van penningmeester toebedeeld.

Verhuizing
Eindelijk was het zo ver, na twee jaren vol werving, enthousiaste inzet en veel tijdinspanning kreeg Hellevoetsluis haar hockeyclub. Op 21 mei 1971 opende het hockeyveld aan de Koninginnelaan, naast korfbalvereniging ‘t Capproen. Het ledental groeide snel en de club kreeg een voltallig bestuur. Het veld aan de Koninginnelaan werd al snel te klein en zonder de juiste voorzieningen. Vanaf het seizoen 1978-1979 verhuisde de club naar de Boerseweg, waar ze samen met de voetbalverenigingen Hellevoetsluis en FC Vlotbrug gebruik konden gaan maken van drie grasvelden én de juiste voorzieningen.

De club groeide gestaag en in 1985, door de bouw van een nieuwe woonwijk en de verkoop van de grasvelden aan een projectontwikkelaar, werd de nieuwe- en huidige- locatie gerealiseerd. De club beleefde veel hoogtepunten met mooie kampioenschappen zowel bij de jeugd als bij de senioren. Het ledenaantal bleef groeien en in 2019 zijn de velden wederom vernieuwd, als ook andere delen van het complex. 

En nu, anno 2022, heeft HC Voorne een volledig waterveld, een semi-waterveld en een zand ingestrooid veld en voor het winterseizoen het eigen hockeydome. In het weekend van 20-22 mei vieren de leden het 50-jarig bestaan van HC Voorne. Door de coronamaatregelen kon dat vorig jaar niet doorgaan. Iedereen is op het sportpark Boerseweg van harte welkom tijdens het open huis op zondag 22 mei van 11.00 tot 18.00 uur. Zo zijn er diverse hockey workshops, zijn er foodtrucks aanwezig, is er een veld vol met attracties en zal er live-muziek zijn. 

Lees het artikel over 50-jarig HC Voorne op: https://www.groothellevoet.nl/nieuws/sport/123425/een-interview-met-henk-tamboer-nestor-in-sport-en-politiek

Uit de krant