Met z'n allen genoten ze op het schoolplein van de voorstelling
Met z'n allen genoten ze op het schoolplein van de voorstelling

Themaweek ‘Natuur en Techniek’ De Tiende Penning

Algemeen 196 keer gelezen

Vierpolders - Op maandag 16 mei startte voor de kinderen van o.b.s de Tiende Penning in Vierpolders de themaweek: Natuur en Techniek. Er is voor een spetterende openingsdag gezorgd.

Alle leerlingen en de peuters werden verrast door een optreden van Professor Ninjaturtle, van Mad Science. Met z’n allen genoten ze op het schoolplein van de voorstelling. Er werd vuur gemaakt, vacuüm getest en gekeken hoe wind werkt. Daarna kregen alle klassen bezoek van een professor en werden er proefjes gedaan. 

De rest van de week kunnen de leerlingen van o.b.s. de Tiende Penning in het thema lokaal maar liefst 15 proefjes doen die leerzaam zijn maar ook heel leuk zijn om te doen. Kan citroen elektriciteit geleiden? Kan een ballon zich vullen zonder te blazen? Kan rijst dansen? Op al deze vragen kunnen de leerlingen aan het einde van deze thema week antwoord geven.

De leerlingen zijn direct enthousiast aan de slag gegaan. Het leuke van deze themaweek is dat ze met de hele school inclusief de peutergroepen en de plusklas aan hetzelfde thema werken. Dankzij enthousiaste hulpouders is de uitvoering van dit thema een groot succes!

Wilt u meer weten over hoe zij werken op de Tiende Penning werken dan kunt u altijd contact opnemen voor een rondleiding.

Uit de krant