De eerste winst in een nationale wedstrijd dit seizoen is een feit
De eerste winst in een nationale wedstrijd dit seizoen is een feit

Thom Kloos rijdt twee keer prijs in een weekeinde

Algemeen 704 keer gelezen

Amersfoort/WijdewormerDe piepjonge Zwartewaalse wielrenner Thom Kloos (9) reed in het afgelopen weekeinde twee keer in de prijzen op nationale KNWU-jeugdwielerwedstrijden in Amersfoort en Wijdewormer. 

Dat een eerste overwinning in een wedstrijd eraan zat te komen, bewezen de podium- en ereplaatsen de Thom in de voorgaande weken al bij elkaar had gefietst. 

Overwinning
In Amersfoort miste Thom op zaterdag net het podium omdat zijn ploeggenooot van PRC Delta, de Spijkenisser wielerclub waarvoor Thom rijdt en waar hij traint, in de sprint om de derde plaats net iets sneller was. Maar de overwinning in de Nationale wedstrijd van de dag erop in het Noord-Hollandse Wijdewormer maakte heel veel goed. Tijdens deze wedstrijd ontstond al snel een kopgroepje van twee jonge renners waar later nog een derde bij aansloot. Hierbij zat ook de renner uit Zwartewaal. In de laatste ronde wist Thom weg te rijden bij zijn twee medevluchters, waardoor hij alleen aan kwam. De eerste winst in een nationale wedstrijd dit seizoen was een feit.
In de komende weken gaan de jeugdrenners van PRC Delta zich voorbereiden voor het Nederlands kampioenschap dat op 11 juni wordt verreden. Hiervoor zijn veel renners van Delta al gekwalificeerd. Meetrainen mag iedereen tijdens een van de gratis proeflessen. Kijk op de website voor meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant