Afbeelding

Mantelzorgsalon Welzijn Ouderen op bezoek in de Brielse Huiskamer

Algemeen 1.042 keer gelezen

Brielle - Maandelijks is er een bijeenkomst voor mantelzorgers in het Bolwerk bij Welzijn Ouderen. Tijdens deze bijeenkomsten is er een spreker over een bepaald thema. Soms staat de salon in het teken van lotgenotencontact en af en toe is er wat lekkers bij de koffie. De laatste keer van dit seizoen maakten de deelnemers van de Salon kennis met de Brielse Huiskamer, die onlangs is geopend.

 Uit gesprekken met inwoners van Brielle blijkt dat het niet voor iedereen duidelijk is wat het verschil tussen beide ontmoetingsplekken is: Welzijn Ouderen richt zich met name op deelnemers van 65 jaar en ouder. In het Bolwerk, de ontmoetingsruimte van Welzijn Ouderen, worden veel activiteiten georganiseerd zoals: de Huiskamer van Brielle (voor ouderen die sociaal contact en saamhorigheid zoeken), het Odensehuis, de activiteitenmiddag, koersbal, Bridge, Bingo, kaarten enzovoorts. Ook kan er gegeten worden bij Samen aan Tafel, is er het Lifestyle programma en is er een kookgroep. Vrije inloop is mogelijk op de activiteitenmiddag en in het Odensehuis. Daarnaast kunnen bezoekers van Welzijn Ouderen blijven rekenen op de vertrouwde activiteiten.

De Brielse Huiskamer is een ontmoetingsplek voor alle leeftijden en heeft een vrije inloop van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. De Brielse Huiskamer is een echte aanwinst voor alle inwoners die graag zo even binnenlopen voor sociaal contact.

Ellen de Vette (de Brielse Huiskamer) en Jolanda Wielemaker (Welzijn Ouderen) geven aan dat beide ontmoetingsplekken elkaar versterken. Samen bieden ze een juiste plek voor iedere inwoner van Brielle.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met; Ellen de Vette, De Brielse Huiskamer: St. Catharijnehof 1, 3232 XS Brielleen/of Jolanda Wielemaker, Welzijn Ouderen Brielle: M.H.Trompstraat 137, 3232 XN Brielle.

Uit de krant