Afbeelding
Niels Braal

Erepenning Brielle voor Willem Meyboom

Algemeen 21 keer gelezen

Brielle - Na afloop van de opening van twee nieuwe exposities in de Sint-Catharijnekerk heeft burgemeester Gregor Rensen de Culturele Commissie van de kerk gefeliciteerd met hun 40-jarige jubileum. Hij prees de grote en langdurige bijdrage die deze commissie aan de culturele en muzikale beleving van Brielle levert. Aan Willem Meyboom, die al 35 jaar voorzitter is van deze commissie reikte hij de erepenning van de gemeente Brielle uit. 

De gemeentelijke erepenning van de gemeente Brielle wordt al vanaf 1986 uitgereikt aan personen of groepen die zich op basis van vrijwilligheid zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Brielle. Dit jaar is het laatste jaar van de gemeente Brielle. Om die reden is het ook de laatste kans om nog een aantal personen en organisaties te onderscheiden met deze gemeentelijke onderscheiding.  

Willem Meyboom (geboren in Poortugaal, woonachtig in Brielle) is een zeer actieve vrijwilliger op verschillende terreinen en daardoor in de Brielse gemeenschap ook breed bekend. Zijn (vrijwilligers) verdiensten strekken zich uit van stimulator van de klassieke kerkmuziek tot culturele activiteiten in brede zin. Het brede publiek kent hem vooral als kerkmusicus, organist, koorleider, dirigent, organisator van culturele evenementen en tentoonstellingen in de Sint-Catharijnekerk. Zo is hij, als gezegd, reeds 35 jaar actief als voorzitter voor de Culturele Commissie van de Catharijnekerk en organiseert hij de jaarlijkse, indrukwekkende zomerseries van carillon- en orgelconcerten. Inmiddels een langdurige traditie. Dit jubileumjaar zijn er zelfs 4 extra orgelconcerten i.s.m. kamerkoren georganiseerd. 

Een bijzondere traditie is ook het Shantykoren festival dat jaarlijks op 1 april door de heer Meyboom wordt georganiseerd en de zeemansgeschiedenis van Brielle eer aan doet. Tevens is hij vanuit de culturele commissie betrokken bij de tentoonstellingen die met grote regelmaat in de kerk worden gepresenteerd. Minder bekend is dat hij in de Protestantse Gemeenschap het ambt van diaken bekleedt, al jaren lid is van de kerkenraad en regelmatig ook als gastheer van de kerk optreedt tijdens het toeristische seizoen. Voor zijn enorme inzet en zijn verdiensten voor Brielle verdient Willem Meyboom de erepenning van de gemeente Brielle!

Uit de krant

Uit de krant