Afbeelding
Margi Geerlinks

802 jaar Rockanje: Rockanje viert eindelijk feest!

Algemeen 96 keer gelezen

Rockanje - Vorige week woensdag werd de verjaardag van 802 jaar Rockanje gevierd.

In de ochtend waren burgemeester Peter de Jong, wethouder Wilbert Borgonjen en 100 kinderen van de Zeewinde op het strand bij de 1e Slag. De burgemeester was gebeld door de Reddingsbrigade dat er flessenpost was gevonden in de zee. Het bleek een brief aan de kinderen van Dirk van Voorne. Op het strand had kunstenaar Gert-Jan van der Kooij groots de tekst 802 jaar Rockanje geharkt. Samen met hem konden de kinderen ook zelf aan de slag met het harken op het strand.

In de avond was er een programma bij de Duinhuisjes dat in het teken stond van onze relatie tot het water en tot elkaar. De avond werd muzikaal, literair en met dans ingevuld door Bob Benschop, Annabelle Ferdinand, Bryndis Brynjolfsdottir, Pleun Briggeman, Rogier Kappers en schrijver Abdelkader Benali die de avond presenteerde. Burgemeester de Jong opende de avond en tevens werd de oorkonde door hem en Pleun Briggeman onthuld. 

De originele oorkonde van Rockanje is te zien bij Openluchtmuseum deDuinhuisjes van 29 juni t/m 30 september 2022, Duinstraat 18, Rockanje. Open op zaterdag en zondag van 13.30-16.30 uur. In de zomer extra geopend op de woensdagmiddag  1 t/m 30 oktober 2022 is de oorkonde aansluitend nog te zien op het gemeentehuis in Rockanje.

(Foto’s: Margi Geerlinks en Sem Rietstap)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sem Rietstap

Uit de krant

Uit de krant