Afbeelding

Eetadressen gezocht: nodig Oekraïense vluchtelingen uit voor een etentje bij jou thuis

Algemeen 446 keer gelezen

Sinds enkele maanden worden in Brielle vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Om hen een zorgeloze avond te bieden en in een huiselijke sfeer plaatsgenoten te ontmoeten, organiseert Stichting Eet Mee het project Oekraïners Aan Tafel.

Als inwoner van de gemeente ontvang je een of meer Oekraïense vluchtelingen voor een etentje bij jou thuis. Je kookt iets lekkers voor je gasten of doet dat samen met hen. Jij ontmoet de mensen achter de verhalen in het nieuws. Voor hen is het een waardevolle kennismaking met inwoners van de gemeente en hoe zij leven. Voor Oekraïense deelnemers in Brielle zoeken ze nu een gezellig eetadres om een keertje te kunnen aanschuiven.

Enkele reacties: ‘Dankzij onze gastvrouw en gastheer hadden mijn dochter en ik een hele speciale avond. We hebben genoten van de ontspannen sfeer en de interessante gesprekken’; ‘Ik vond het ontroerend, heel indringend en ben heel blij dat ik dit mocht doen.’’.  

Wil jij ook meedoen? Op basis van ieders wensen en mogelijkheden maken ze een match. Meer informatie/aanmelden via www.eetmee.nl of t 030-2213498.

Stichting Eet Mee - Nieuwe mensen leren kennen tijdens spontane etentjes! Eten verbindt. Niets maakt nieuwe mensen leren kennen zo makkelijk als onze spontante etentjes. Schuif jij een keer aan? Nu ook virtueel...www.eetmee.nl

Eet Mee is een landelijk platform voor mensen die graag anderen ontmoeten, houden van een goed gesprek en het leuk vinden om samen te eten. Dat kan online of bij iemand thuis. Onze deelnemers zijn stellen, alleengaanden, gezinnen; van student tot pensionado, hier geboren en getogen of nieuw in het land. Onze etentjes bieden een kans op bijzondere en waardevolle eetontmoetingen.

Uit de krant

Uit de krant