Afbeelding
Joost de Koning

Openluchtbioscoop bij de Brielsche aap!

Algemeen 1.566 keer gelezen

Brielle - Genieten van een film op de wallen, het kan deze zomer weer! Op vrijdag 19 augustus vertoont BREStheater drie films in de openlucht: een jeugdfilm en twee films voor volwassenen. Dit jaar niet op de Prikkevest, maar op het fijne eiland de Brielsche aap. De toegang is helemaal gratis!

Vanwege de viering van het Briels feestjaar heeft elke film een link met het thema vrijheid. Om 13.00 uur start de openluchtbios met de familiefilm ‘Toen mijn vader een struik werd’. Hierin wordt de vader van de tienjarige Toda, de beste taartenbakker van het land, weggeroepen om het land te verdedigen. Om 15.00 uur volgt de film Allied, met Brad Pitt. Allied volgt een Britse geheim agent, Max Vatan genaamd, die in 1942 op een gevaarlijke missie wordt gestuurd in Noord-Afrika.

In de avond om 20.30 uur sluit de werkgroep BRESfilm af met de film West Side Story (2021). Het was een lang gekoesterde wens van Steven Spielberg om een klassieke filmmusical te maken en hiermee kwam de wens van de gevierde regisseur uit. Uit de Volkskrant: ‘Wat Spielbergs versie zo knap maakt, is dat die een prachtige balans vindt tussen het oude en het nieuwe, maar onderwijl wel allerlei eigen accenten plaatst.’

Geniet na de openluchtbioscoop nog even na met een lekker drankje. Zelf met de voetjes van de vloer? Dat kan ook. De Brielsche aap heeft de DJ’s van Cirque du Vinyl gevraagd voor en na de vertoning van West Side Story te draaien.

Uit de krant