Afbeelding
Jos Uijtdehaage

Concerten in de Catharijnekerk en de Dorpskerk

Algemeen 225 keer gelezen

Brielle - Op maandag 8 augustus, aanvang 19.00 uur zal het wekelijkse beiaardconcert vanuit de Brielse toren worden gegeven door Hans van Heemst, met muziek van Bach, Benda en Türk. Belangstellenden kunnen plaatsnemen op de luisterplaats voor het Merulahuis, met uitzicht op de toren.

Voor koffie en thee wordt gezorgd; bovendien is er een T.V. verbinding met de beiaardierskamer, om het spel te volgen. Eveneens op 8 augustus wordt om 20.15 uur in de Catharijnekerk te Brielle een orgelconcert gegeven door Gerben Budding, met muziek van eigen bodem van o.a. Sweelinck, Nieland, Welmers en Manneke. De toegang bedraagt 8 euro, met vriendenpas 7 euro inclusief koffie en thee na afloop. Kinderen tot 12 jaar gratis. 

Op zaterdag 6 augustus, aanvang 16.00 uur wordt in de Dorpskerk te Oostvoorne een orgelconcert gegeven door Marc Schippers, met Bach, Buxtehude en Krebs. De toegang is gratis, met collecte en catering na afloop. De concerten worden georganiseerd door de Culturele Commissie Sint Catharijne, Brielle. Meer info: protestantsegemeentebrielle.nl

Uit de krant