Afbeelding
Wil van Balen

29e en 30e editie Brielle Blues!

Algemeen 574 keer gelezen

Brielle - Eindelijk kon het weer, na twee jaar corona. En dus vond Brielle Blues niet op één, maar op twee dagen plaats en werd het daarmee toch een jubileum. En een geslaagd jubileum, want het publiek genoot. Niet alleen van de muziek, maar ook van de geweldige sfeer!

Muziekfanaat en vaste Brielle Blues bezoeker Charles van Schaik uit Zwartewaal zorgde dit keer voor een verslag: ‘Het vergt vooraf huiswerk, om op de juiste tijd op de juiste plaats te zijn. We startten bij Black Cat Biscuit uit België op het Maarland. Niet het fijnste podium vanwege de afstand tussen artiest en publiek. Net als 2 jaar terug gaven zij een prima en goed verzorgd optreden. Daar gebleven vanwege de hoge verwachting die Emily Hill vooruit gesneld was. Het viel bar tegen. In alles iets teveel Janis Joplin behalve de stem. De band moest erg veel compenseren om het concert te redden. 

Dan gauw naar de Markt voor CCSurvival. Schitterende CCR coverband met een zanger die het volume van John Fogerty gemakkelijk evenaarde. Wat een geweldig feest. Fluitend door naar de Turfkade voor de klapper van de avond: The Bintangs met Frank Kraaijeveld 77 jaar en 61 jaar rock and roll. Wat een drive wat een concert. Hele diepe buiging. 

Op zondagmiddag gelijk in “the mood” bij The Supersonics. Er werd geswingd en gedanst als in de jaren ‘50. Na een uur even naar de Markt voor Vuig. Heel veel passie en enthousiasme, te weinig performance en originele nummers. Terug naar de Turfkade voor de topper van het festival: Left hand Freddy. Hoewel al vaak gezien, blijft dat specifieke stemgeluid en scherpe gitaarsound fenomenaal. Sean Webster als laatste act kon daar bij lange na niet overheen. Een beetje rommelig concert. Gedeeltelijk goed gemaakt met het laatste nummer en de toegift. Dus met een heerlijk gevoel huiswaarts. Want behalve de uitstekende programmering, moet ook vermeld de gezellige en gemoedelijke sfeer, de prima eettentjes en biertaps. 

Kortom, een top weekend. Complimenten voor de organisatie. We tellen alweer af naar volgend jaar.’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant