De duinentussen Noordwijk en Zandvoort
De duinentussen Noordwijk en Zandvoort

Ga mee op gratis excursie in de duinen

Algemeen 26 keer gelezen

Regio - Tijdens de Dag van de Duinen op 17 september vragen ze extra aandacht voor de kwetsbaarheid van de duinen en viert Stichting Duinbehoud samen met jou hun 45-jarig bestaan!

Neem rondom de Dag van de Duinen gratis deel aan een van de bijzondere excursies die ze rondom de Dag van de Duinen voor je hebben uitgestippeld. Je gaat op pad met een echte duinkenner en ontdekt tijdens je wandeling de veelheid aan planten en dieren in de duinen. Een leerzame en leuke ervaring, gegarandeerd! Er zijn verschillende excursies, onder andere de volgende: Wat vinden we aan het strand bij Katwijk? Het is altijd een verrassing wat je vindt op het strand. Zijn er tere schelpjes, mooie horentjes of juist grote schelpen, of inktvisschilden aangespoeld? Schelpen met het dier er nog in? Of veen met boorgaten van de boormossel? Enkele Leden van de ‘strandwacht’ Katwijk-Noordwijk en DUIN-redactielid Marijke Kooijman geven uitleg bij de vondsten.

Een stevige strandwandeling
Noordvoort, de zeereep tussen Noordwijk en Zandvoort, is één van de weinige plekken waar je de zeereep in mag. Sterker nog, bij voorkeur wandel je via de zeereep en geef je zeehonden en vogels de rust en de ruimte. Marion Bilius (Duinconsulent Noordwijk en AWD) en Leo Schaap (Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk) nemen je bij laag water mee over het strand mee om te ontdekken wat er aan planten en dieren aanspoelt. Aanmelden: www.duinbehoud.nl/dagvandeduinen/gamee

Uit de krant

Uit de krant