De herfst is in aantocht, tijd om wat sfeer en warmte in onze woningen aan te brengen.
De herfst is in aantocht, tijd om wat sfeer en warmte in onze woningen aan te brengen.

Sfeervol in huis dankzij de Wereldwinkel

Algemeen 167 keer gelezen

Brielle - Het wordt langzaam wat kouder en eerder donker. De herfst is in aantocht, tijd om wat sfeer en warmte in onze woningen aan te brengen.

Prachtig in elk interieur zijn de tijdloze waxinelichthouders van Kinta in de vorm van een lotusbloem gemaakt van platte zeeschelpen die gevonden worden in de zeeën rond de Filipijnen en Indonesië. 

De schelpen van Capiz zijn van nature doorzichtig en als ze geverfd zijn met transparante verf geven ze brandend een mooi zacht doorschijnend licht en kleurenspel.

De makers werken zes dagen per week en verdienen een inkomen waarvan zij de eerste levensbehoeften als voedsel, kleding en huisvesting kunnen betalen.

Een heerlijke geur in huis misschien? De wierooksoorten van Gaia’s Incense zijn handgemaakt, natuurlijk en Fair Trade. Ze worden met liefde gemaakt in een klein bedrijf in het zuiden van India waar vooral vrouwen werken. Zij rollen de staafjes en kegeltjes en ontvangen hiermee een eerlijk en leefbaar loon.

Uw bezoek aan de Wereldwinkel kan de makers helpen. Loop gerust binnen, maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 17.00 uur of op zondag 2 oktober van 13.00 – 16.00 uur. Voorstraat 73, Brielle.

Uit de krant

Uit de krant