Jan Noordzij, lid van K.O.T. mag zich een jaar lang 'algemeen seniorenkampioen biljarten van Brielle' noemen.
Jan Noordzij, lid van K.O.T. mag zich een jaar lang 'algemeen seniorenkampioen biljarten van Brielle' noemen.

Brielse biljartvereniging K.O.T. start nieuwe seizoen

Algemeen 231 keer gelezen

Brielle - Krijt Op Tijd (K.O.T.) is de bekende Brielse biljartvereniging voor senioren die graag de biljartsport in competitie of vrije tijd beoefenen.

Vorige week vrijdag organiseerde K.O.T. in het thuishonk aan de Oever in Brielle een open toernooi om het begin van het nieuwe biljartseizoen onder de aandacht te brengen. 

Seniorenkampioen Brielle
Naast de leden van K.O.T. namen ook biljarters van andere Brielse verenigingen, Rozenburgse verenigingen en zelfs een club uit Rotterdam deel aan het toernooi. Want de winnaar mag zich een jaar lang ‘algemeen seniorenkampioen biljarten van Brielle’ noemen.

Afvalrondes
Door de drukke bezetting van het toernooi, was de weg naar de finale lang. Om die te bereiken moesten de finalisten vier afvalrondes overleven. Thuisbiljarter Jan Noordzij van K.O.T. plaatste zich voor de eindstrijd, die hij na een bloedstollende partij winnend wist af te sluiten. De wisselbokaal voor de beste biljarter van Brielle staat sinds vorige week bij hem thuis op de schoorsteen.

Begonnen
Het Brielse biljartkampioenschap was ook de officieuze ‘afstoot’ van het nieuwe seizoen, want sinds vorige week zijn de nieuwe biljartcompetities van het seizoen ‘22-’23 weer begonnen.

Uit de krant

Uit de krant