Floris van den Heuvel opende de score voor Vierpolders in de bekerwedstrijd tegen Duindorp. (Archieffoto: Wil van Balen).
Floris van den Heuvel opende de score voor Vierpolders in de bekerwedstrijd tegen Duindorp. (Archieffoto: Wil van Balen).

Vierpolders bekert niet door,maar is klaar voor SC Botlek

Algemeen 369 keer gelezen

Vierpolders - Vierpolders verloor afgelopen zaterdag met 2-4 van Duindorp. Maar de ploeg van trainer Jan Lecker lijkt klaar voor de competitie die komende zaterdag start met een derby aan de Coosenhoek tegen SC Botlek. 

Dat is ook belangrijk want door de versterkte promotie/degradatieregeling die in de komende competitie van kracht is, is het voor de clubs om nog belangrijker geworden om wekelijks zoveel mogelijk punten te pakken.

Zes
In de derde klasse D waarin Vierpolders en OVV uitkomen, degraderen de drie onderste ploegen direct naar de vierde klasse. En de teams die op de vierde, vijfde en zesde plaats van onderen eindigen zijn verplicht tot nacompetitievoetbal om degradatie te ontlopen.
‘Dat betekent dus dat je zes ploegen onder je moet houden om er zeker van te zijn dat je derdeklasser blijft,’ schetst voorzitter Henk van marion van Vierpolders de situatie. Dat is een pittige opgave.’

Uitgebekerd
Vierpolders kan zich vanaf nu wel volledig op de competitie concentreren, want de ploeg van trainer Jan Lecker is na de 2-4 nederlaag tegen Duindorp uitgebekerd. Door goals van Floris van den Heuvel en Jesper Lakerveld kon Vierpolders tot aan de rust gelijke tred (2-2) houden, maar na rust liepen de bezoekers uit naar 2-4.

Uit de krant

Uit de krant