A capella barbershopkoor de Skyline Sisters uit Rotterdam, onder leiding van de Brielse dirigente Mieneke Klinkert
A capella barbershopkoor de Skyline Sisters uit Rotterdam, onder leiding van de Brielse dirigente Mieneke Klinkert

Aanstaande zaterdag groot korenfestival in Brielle

Algemeen 1.089 keer gelezen

Brielle - Na het succes van 2019 kon het natuurlijk niet uitblijven. Zaterdag 1 oktober komen er 34 koren naar Brielle voor het korenfestival ‘De Watergeus’.

Het zal de hele dag een gezellige drukte worden in de binnenstad. De koren treden vanaf 10 uur ’s morgens op vijf locaties op. Elk optreden duurt iets minder dan een half uur. De laatste optredens beginnen om half vijf ’s middags. Voor elke muziekliefhebber is er wel iets te vinden; er zijn vrouwen-, mannen-, gemengde koren en een kamerkoor. De genres variëren van pop, gospel, close harmony, barbershop tot klassiek.

De locaties waar wordt opgetreden zijn: Catharijnekerk, Arsenaal Rozemarijnstraat 46A, De Sjoel Turfkade 16, Parochiekerk Nobelstraat 22 en het NPB, Kerkstraat 10. Op elk van deze bijzondere, meestal historische, locaties valt er wel iets te bezichtigen. Het Arsenaal is maar zelden open voor publiek.

Overal is de toegang gratis. Net buiten de Brielse vestingwallen, zijn er ruime gratis parkeerterreinen. En wil je niet lopen, dan kun je vanaf het parkeerterrein met de paardentram naar de Catharijnekerk. Stadsplattegronden en optreedschema’s liggen bij alle locaties.
Het festival wordt georganiseerd door de Regionale Zangersbond Zuidwest Nederland. Op hun website vind je ook het optreedschema: www.rzzn.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant