De overhandiging van de jubileumkrant ‘10 jaar Op Aarde’
De overhandiging van de jubileumkrant ‘10 jaar Op Aarde’

10-jarig bestaan Zorgboerderij Op Aarde

Algemeen 768 keer gelezen

Brielle -  Boerderij Op Aarde bestond op 9 november precies 10 jaar. Reden voor een feestje dus! Voor de zorgdeelnemers was het op de boerderij de hele week feest, met wat extra lekkers bij de koffie, elke dag een viergangen-diner en elke middag een optreden van verschillende artiesten. Zangers, gitaren, panfluit, accordeon en kunstenaars: ze waren er allemaal.

Op donderdag 10 november werden door de eigenaren Arjan Monteny en Ronald van de Vliet de eerste twee exemplaren van de jubileumkrant ‘10 jaar Op Aarde’ overhandigd aan de Brielse wethouder Bert van Ravenhorst en Hans Biezemans, directeur van samenwerkingspartner van de zorgboerderij: Catharina, thuis op Voorne. Naast de felicitaties werd veel waardering uitgesproken voor het maatschappelijk belang dat op boerderij Op Aarde in de afgelopen jaren is ontwikkeld en neergezet.

Boerderij Op Aarde is een akkerbouwbedrijf, waar tevens plek is voor een zorgboerderij en zingeving. Op de zorgboerderij wordt een zinvolle en activerende dagbesteding geboden aan mensen die last hebben van dementie of sociaal isolement. Daarvoor wordt samengewerkt met Catharina, thuis op Voorne. De boerderij biedt ook ruimte voor vergaderingen, bijeenkomsten en trainingen. Boerderij Op Aarde is inmiddels ook meer dan 5 jaar energieneutraal. Met zonnepanelen op het schuurdak wordt geheel voorzien in de eigen energiebehoefte. Op Aarde - een boerderij met Zaai, Zorg, Zin & Zon - is een unieke plek waar het energieneutraal wordt gecombineerd met zorg en zingeving.

Uit de krant