De turnsters van gymnastiekverening Brinio uit Brielle deden het goed in hun eerste wedstrijd van dit seizoen

Recreatieturnsters Brinio starten succesvol

Algemeen 1.248 keer gelezen

Brielle - Afgelopen zaterdag hebben de recreatieturnsters van de Brielse gymnastiekvereninging Brinio hun eerste wedstrijd van het seizoen geturnd.

Voor velen van hen was het ook de eerste turnwedstrijd ooit.

Beloond
En die lange voorbereiding, heel veel oefenen en keiharde inzet, werd beloond en hoe! Van de dertien deelnemende recreatieturnsters hebben er drie een medaille te pakken en zijn er maar liefst negen in de top-10 van hun categoriegeëindigd.

Jill Blom en Anna Dekker pakten samen het brons voor de meisjes geboortejaar 2013. Evy van der Velde kreeg een medaille voor haar vijfde plek bij de meisjes geboortejaar 2012. Joy Baris viel net buiten de prijzen met haar vierde plek en Zoë Baris werd zesde, direct gevolgd door Tess van de Velde, die zevende werd. Nicole plaatste zichzelf op de tiende plek. Zij werd weer direct gevolgd door Emma Langmaack op de elfde plaats en Joyce Baris op de twaalfde. Dit laat weer zien hoe dicht de meiden bij elkaar zitten!
In de ronde daarna werd Sarah van der Vliet in haar eerste wedstrijd ooit netjes zestiende! En in de laatste ronden wist Norah-Sophie van Erp zichzelf te verbeteren in vergelijking met vorig jaar en sleep de veertiende plek binnen. Dani Féline Boerdam sloop heel knap de top-10 in met haar negende plek en Nikita Baranisk wist haar wedstrijd af te sluiten met de zesde plaats.