Kevin van La Parra en Alex van Dommelen voorkomen gezamenlijk dat oud-Briellespeler Gino Stolk gevaarlijk wordt (Foto: Wil van Balen)
Kevin van La Parra en Alex van Dommelen voorkomen gezamenlijk dat oud-Briellespeler Gino Stolk gevaarlijk wordt (Foto: Wil van Balen) groothellevoet

Brielle ‘boost’ zelfvertrouwen met gelijkspel tegen RVVH

Algemeen 196 keer gelezen

Brielle – Brielle gaf het zelfvertrouwen een boost met een 0-0 gelijkspel op het eigen Geuzenpark tegen concurrent RVVH. 

Voor het eerst dit seizoen verloor de ploeg van trainer Gijs Zwaan niet van een concurrent uit het ‘linkerrijtje’.

Verhaal
Dat was tot aan de 0-0 van afgelopen zaterdag wel een ander verhaal geweest. BVCB, Spartaan ’20 en XerxesDZB hadden Brielle in de afgelopen weken met hun zeges naar de middenmoot af laten zakken. 

Aan – of afhaken
Trainer Gijs Zwaan was voorafgaand aan het treffen met de Ridderkerkers, vorig seizoen net als Brielle goed voor een periodetitel en nacompetitie om promotie, ook stellig in wat zeker niet mocht gebeuren. ‘Het gaat om aanhaken of afhaken,’ aldus Zwaan. ‘En een nederlaag betekent het laatste.’

Een nederlaag bleef Brielle echter bespaard. Het enige minpunt in een duel waarin de thuisclub geen enkele kans weggaf, was dat de eigen kansen niet werden verzilverd. Claudio Santos Silva was met een kopbal op de lat en een door goed uitlopen van RVVH-keeper Tim Elkhuizen verijdelde schietkans nog het dichtste bij een Brielse treffer. Maar met de 0-0 kon Brielle na afloop ook goed leven.

Uit de krant

Uit de krant