In december was er een extra uitgebreid feestelijk pakket
In december was er een extra uitgebreid feestelijk pakket

Record donaties voor Voedselbank Brielle

Algemeen 238 keer gelezen

Brielle - In de afgelopen weken heeft Voedselbank Brielle een record aan donaties ontvangen aan voedsel, kerstkransen en oliebollen, verzorgingsproducten, cadeaubonnen en financiële bijdragen.

Voedsel en financiële giften kwamen van particulieren, bedrijven, kerken en instellingen. De Voedselbank kreeg kerstpakketten, er waren inzamelingen en cadeautjes voor de kinderen. Door al deze bijdragen was het mogelijk om de cliënten in december een extra uitgebreid feestelijk pakket mee te geven. Voor alle vrijwilligers was het hard werken om alles op tijd uit te zoeken en uit te delen, maar ze hebben het met heel veel plezier gedaan. Eind november was er voor de kinderen van de Voedselbank een Sinterklaasfeest georganiseerd op een partyboot in Hellevoetsluis. Er werd gevaren, de kinderen (en ouders) kregen lekkere versnaperingen, er was disco en Sinterklaas en zijn Pieten deelden cadeautjes uit. Het was één groot feest. 

Momenteel zijn ongeveer 55 huishoudens afhankelijk van de Voedselbank. 2022 was in vele opzichten en voor veel mensen een moeilijk jaar. Het is dan ook fijn om te merken dat juist nu, in deze spannende tijden, mensen omzien naar elkaar. Bereid zijn te delen en te geven aan medeburgers die het financieel moeilijk hebben en niet rond kunnen komen. De verwachtingen voor 2023 zijn nog niet zo rooskleurig. Maar met dezelfde warme steun, inzet en deelname zal het de vrijwilligers van de Voedselbank ook in 2023 weer lukken zoveel mogelijk medemensen te helpen, die tijdelijk of langdurig zelf niet voor voldoende gezond eten kunnen zorgen. Ze merken dat mensen het moeilijk vinden om zich aan te melden. Soms wordt er te lang gewacht waardoor de situatie verergert. Ze roepen deze mensen op contact op te nemen zodat ze hen tijdelijk kunnen bijstaan in een moeilijke tijd. Je kunt mailen naar voedselbankbrielle@gmail.com of bellen naar 06-46602453. De voedselbank is gevestigd in ‘t Woud 35, 3232 LN Brielle.

Voedselbank Brielle dankt alle particulieren, bedrijven, initiatiefnemers voor acties, kerken en instellingen in de gemeente Brielle en daarbuiten die hebben gedoneerd.

Uit de krant