Op 21 augustus 2023 opent ‘De Verwondering Voorne’
Op 21 augustus 2023 opent ‘De Verwondering Voorne’

Basisschool ‘De Verwondering Voorne’ heeft al ruim 100 leerlingen

Algemeen 1.153 keer gelezen

Brielle - Er zijn al ruim 100 leerlingen voor ‘De Verwondering Voorne’. Op 21 augustus 2023 opent de nieuwe, onafhankelijke basisschool ‘De Verwondering Voorne’ haar deuren. 

De komende maanden zal op het Geuzenpark, pal naast VV Brielle een compleet nieuw schoolgebouw verrijzen.

Groen en ruimte
‘Wij wilden groen, ruimte en beweging voor onze kinderen, en dat hebben we gekregen’, reageert Wouter Maagdenberg, één van de initiatiefnemers. ‘Nadat we in mei 2022 van de minister te horen hebben gekregen dat we ‘voor bekostiging in aanmerking worden gebracht’, zoals dat dan officieel heet, zijn we snel met de gemeente om tafel gegaan voor onze huisvesting, en zijn we met de voorinschrijvingen voor leerlingen gestart. Zoals gehoopt, loopt dat behoorlijk storm. We starten onze basisschool met 7 groepen, met leerlingen tot en met Groep 6. Drie gemengde kleutergroepen van ongeveer 20 leerlingen elk, en aparte groepen 3 t/m 6, van ongeveer 24 leerlingen elk. In totaal dus ongeveer 150 leerlingen. In de hogere groepen is nu nog ruimte voor nieuwe leerlingen, maar de kleutergroepen zitten al nagenoeg vol.’

Heel team
‘Inmiddels is een heel team van onderwijsprofessionals, een interim directeur, pedagogen en zelfs een interieur ontwerper druk met de voorbereidingen. In samenwerking met verschillende schoolbesturen in het land, de organisatie achter Jeelo, ons onderwijsconcept, maar ook verschillende maatschappelijke organisaties in onze omgeving werken we onze onderwijsplannen nu in detail uit, om ruim op tijd klaar te zijn voor ons eerste schooljaar straks’, aldus Maagdenberg.

De Verwondering Voorne is een algemeen bijzondere basisschool, geen particulier onderwijs, dus gewoon door de overheid gefinancierd. Lezen, spelling en rekenen zijn essentieel, maar daarnaast biedt de school veel ruimte voor persoonlijke talentontwikkeling: muziek, sport, wetenschap & techniek en creatieve vakken. Ook werken en leren de kinderen veel buiten, en ervaren ze dat je niet voor niks leert rekenen en spellen, maar waarom je dit ook echt nodig hebt. Het gaat vooral ook om veel doen. Dagelijks bereiden de kinderen bijvoorbeeld zelf hun lunch op school. 

Geïnteresseerd?
Aanmelden kan nog steeds via www.deverwonderingvoorne.nl.

Uit de krant