In december heeft de Tweede Kans de aanmoedigingsprijs voor Vrijwilligerswerk gekregen: een echte opsteker voor alle medewerkers!
In december heeft de Tweede Kans de aanmoedigingsprijs voor Vrijwilligerswerk gekregen: een echte opsteker voor alle medewerkers!

Kleding inleveren bij de Tweede Kans voor een goed doel

Algemeen 1.280 keer gelezen

Hellevoetsluis - Ga jij regelmatig door je kleding om te kijken wat er weg kan? Zit daar goede kleding tussen die in aanmerking komt voor een tweede kans? Breng ze dan naar de Tweede Kans aan de Rijksstraatweg 142 b in Hellevoetsluis.

Waar de medewerkers ook blij van worden, is elke zak kleding die gebracht wordt. De kleding wordt met zorg uitgezocht: mooie kleding voor het lopende seizoen krijgt direct een plekje in de winkel. Kleding voor een ander seizoen wordt opgeslagen. En kleding die goed is, maar na verloop van tijd niet verkocht wordt, gaat al vele jaren naar Oekraïne via Stichting Spoetnik in Vlaardingen.

Goede doelen
Met de opbrengst worden vele goede doelen gesteund, dichtbij en ver weg. Denk dan aan de Voedselbank in Hellevoetsluis die iedere maand eieren krijgt, of aan verschillende verzorgingshuizen waar ‘de Warme Klank’ optredens verzorgt voor ouderen. Maar ook het kindertehuis in Bolivia ‘Çasa d’Ésperanza’ en het tehuis voor meervoudig gehandicapte Palestijnse kinderen ‘Jemima’ in Bethlehem ontvangen maandelijks al heel veel jaren financiële steun dankzij de giften aan Tweede Kans.

Bij Tweede Kans werken geen betaalde krachten. De opbrengst komt na aftrek van de kosten zoals huur en energie, helemaal terecht bij goede doelen. Door je kleding (ook schoenen en beddengoed) in te leveren bij de Tweede Kans ben je goed voor het milieu, maak je een ander blij met jouw kleding en steun je goede doelen. Dus deponeer je kleding niet in een willekeurige container, maar lever ze in bij de Tweede Kans! Ook giften zijn welkom: NL39 RABO 0351 6268 75 t.n.v. Stichting Agapè o.v.v. de Tweede Kans. Openingstijden woensdag en vrijdag van 10 tot 16 uur en op zaterdag van 10 tot 14 uur. Kleding kan ook in de container voor de deur gedeponeerd worden. Vragen: 06 412 023 08.

Uit de krant