Trainer Dave de Jong en Zwartewaal besloten dat de wegen aan het einde van dit seizoen gaan scheiden. (Archieffoto: Wil van Balen)
Trainer Dave de Jong en Zwartewaal besloten dat de wegen aan het einde van dit seizoen gaan scheiden. (Archieffoto: Wil van Balen)

Zwartewaal start met verlies, trainer gaat vertrekken

Algemeen 979 keer gelezen

Zinkweg - Zwartewaal hervatte afgelopen zaterdag de competitie in de vierde klasse F met een 3-1 nederlaag. Zinkwegse Boys was in Zinkweg met 3-1 te sterk.

Voor trainer Dave de Jong was nederlaag een extra motivatie om het seizoen toch met een zo hoog mogelijke klassering af te sluiten. De Jong en Zwartewaal besloten vorige week dat er geen gezamenlijk vierde seizoen volgt aan de Zwartewaalse Sluisweg. Zwartewaal gaat in de komende maanden op zoek naar een andere trainer. De Jong naar een andere club.

Ambities
‘In het eerste oriënterende gesprek dat ik bij Zwartewaal voerde over een eventuele verlenging van mijn contract maakte ik in december al mijn twijfels kenbaar,’ zegt Dave de Jong. ‘Ik ben ambitieus, heb de papieren om hoger spelende clubs te trainen en wil graag vooruit. Ik heb bij Zwartewaal dan ook enkele voorwaarden neergelegd die voor mij essentieel waren om door te gaan. Zwartewaal gaf me vorige week te kennen dat het de club niet lukt om daarin mee te gaan. Dus aan het einde van dit seizoen scheiden onze wegen. Jammer, want Zwartewaal heb ik leren kennen als een prachtige club.’
Op bezoek bij Zinkweg was het opnieuw topscorer Jesse Langedoen doe met zijn vijfde seizoensgoal de ‘nul’ voor Zwartewaal wist weg te poetsen.

Uit de krant