Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in onze regio?

Algemeen 404 keer gelezen

Maquette bouwen

Brielle - De plattegrond van Brielle van Jacob van Deventer uit 1559 is de basis voor de knutselactiviteit die Historisch Museum Den Briel tijdens de Cultuurweek van de gemeente Voorne aan Zee aan jong en oud aanbiedt: Samen voor Brielle een nieuwe maquette bouwen. De nieuwe maquette wordt tentoongesteld. Iedereen kan zijn eigen perceeltje na 10 april ophalen en meenemen. Waar en wanneer: Historisch Museum Den Briel, Markt 1 Brielle, dinsdag 21 t/m zaterdag 26 maart 14.00-16.30 uur. Opgeven via info@historischmuseumdenbriel.nl of bij de receptie van het museum.

Meezingmiddag

Brielle - Op woensdag 29 maart biedt de 1 April Vereniging haar leden gratis een gezellige meezingmiddag aan in het Brestheater Brielle (max. 200 plaatsen). Aanvang 14.30 uur, einde om 16.30 uur. Geef u op via bestuur@1aprilvereniging.nl (vol = vol). Medewerking wordt verleend door het historisch muziekgezelschap Pekel, het Shantykoor de Spuigasten en het Briels aanschuifkoor. De meezingmiddag is een fantastisch opwarming naar het 1 aprilfeest. Er worden veel bekende geuzenliedjes gezongen, zoals in Naam van Oranje, de Zilvervloot , Merck toch hoe Sterck, het Voorne aan Zee lied en Kaapren varen. De organisatie is in handen van het Briels aanschuifkoor Het is mooi als u in historische kleding komt (niet verplicht). 

Rijd mee langs de tulpen

Brielle - Op woensdagmiddag 19 April 2023 organiseert Welzijn Ouderen een Bollentour, gereden over Goeree-OverflakkeeOnderweg wordt u getrakteerd op velden vol kleurrijke tulpen in allerlei tinten van oranje, rood, geel en wit tot paars. Halverwege de route wordt er gestopt voor een kopje koffie/thee met gebak. De kosten voor deze rondrit bedragen € 18,50 (met Catharinapas) of € 21,50 (zonder Catharinapas). Deze prijs is inclusief consumpties. Wilt u deelnemen, dan kunt U zich hiervoor aanmelden tot 20 maart 2023, vol is vol. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij: Welzijn Ouderen, M.H. Trompstraat 135, 3231 XN Brielle. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Welzijn Ouderen, telefonisch bereikbaar tussen 9:30 en 13:00 uur op telefoonnummer: (0181) 728281 of mail naar welzijnouderen@catharina.nl

Open Dag Op Aarde

Brielle - Op zaterdag 15 april organiseert boerderij Op Aarde een Open Dag. Iedereen is van harte welkom. U kunt rondkijken op het bedrijf, in de zorgboerderij en toelichting krijgen over hun dagbesteding. Nieuwe vrijwilligers zijn uiteraard ook van harte welkom! Ook de ruimtes voor vergaderingen, trainingen en bijeenkomsten zijn te bezoeken. U kunt zich laten informeren over de verschillende activiteiten. In de schuur worden producten van eigen land en eigen hand verkocht. Binnen kunt u genieten van een kopje koffie of thee en met heerlijke appeltaart of boterkoek of een kopje soep. In de kas en de tuin komt het voorjaar u tegemoet. Graag tot 15 april! 

Creaclub

Rockanje - Schuif gezellig aan bij de Creaclub en maak je eigen brei- of haakwerk. Laat je creativiteit de vrije loop. Een andere hobby is uiteraard ook welkom! Elke eerste vrijdag van de maand, 10.00-12.00 uur, Bibliotheek Rockanje, gratis (ook voor niet-leden).

Voorstelling in De Sjoel

Brielle - In de voormalige synagoge (de Sjoel) in Brielle laat het muziek duo Flip de Liema en Susanne de Rooij ons op zondag 26 maart kennis maken met de componist George Gershwin en de tekstschrijver Ira Gershwin. Van hun hand kennen wij veel bekende songs en musicals zoals “Lady be good”, “I got rhythm” en natuurlijk “Summertime” uit Porgy en Bess. Aan de hand van deze onsterfelijke muziek, originele lichtbeelden, zang, achtergrond informatie en grappige verhalen, maken we een reis door hun bruisende wereld in het begin van de 20e eeuw. Een onvergetelijke muziek middag! Het programma vindt plaats in de voormalige synagoge (de Sjoel) aan de Turfkade 16 en begint om 14.00 uur, de zaal is open vanaf 13.00 uur. Een ticket kost € 18, = per persoon, inclusief consumpties en wordt contant aan de zaal betaald. Voor deze voorstelling kunt u reserveren via sjoelreservering@kpnmail.nl met vermelding van het aantal personen.

Trefpuntavond

Oostvoorne - Op donderdag 16 maart is er weer een Trefpuntavond in de Leemgaarde. Deze avond begint, bij uitzondering, met een voorprogramma om 19.30 uur. Tijdens het voorprogramma is er een presentatie van het nieuwe project “Fietsmaatjes Voorne aan zee”. Zou u er graag weer eens op uit willen gaan, met de fiets? U krijgt tijdens dit voorprogramma uitleg over vrijwilliger of gast worden en samen genieten op de duofiets. Om 21.00 uur begint het hoofdprogramma. Dit keer met: Muziek in Huis ‘Care for Jazz’ met het Martien Oster Trio. Het ensemble Martien Oster Trio, bestaande uit Martien Oster - gitaar, Uli Glassmann - contrabas, Jean-Clair de Ruwe - drums, brengt een gevarieerd programma. Het programma duurt één uur, zonder pauze. Het optreden is op verzoek van Leemgaarde georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting LASSO en Gemeente Voorne aan Zee, Vrienden van Muziek in Huis en overige donateurs.

Matthäus Passion

Brielle - Op zondag 19 maart wordt de Matthäus Passion weer opgevoerd in de St. Catharijnekerk. Dit jaar treedt Nico van der Meel voor het eerst als dirigent op. Vanaf 2004 heeft deze tenor bijna jaarlijks de rol van de Evangelist gezongen. Zoals elk jaar begint deel 1 van de Matthäus om 15.30 uur, deel 2 om 18.00 uur. Tussen de beide delen wordt er voor catering gezorgd. De organisatie is in handen van Stichting Collegium Vocale Briela onder leiding van Irene Kleinjan. Kaarten kunt u bestellen via www.collegiumvocalebriela.nl.

Vlinders en Libellen

Spijkenisse/Rockanje - Wilt u wel eens weten wat voor een schitterend beestje voorbijvliegt of fladdert? Hoe dat beestje eet, leeft en overleeft? Hoe het samenleeft met een of meerdere soorten planten? Van welke landschappen het houdt en van welke het gruwt? Dan is ‘Vlinders en libellen voor beginners’ voor u een geschikte cursus. De cursus bestaat uit vier avonden met theoretische lessen en praktische oefeningen. Deze avonden worden gegeven in basisschool De Vogelenzang locatie Noord, Trompetpad 2, 3208 SJ Spijkenisse. Daarnaast zijn er twee middagexcursies, de eerste in het park Vogelenzang te Spijkenisse, de tweede bij de Tenellaplas in Rockanje. De kosten bedragen €35,- per deelnemer voor leden KNNV of IVN en €42,50 voor niet leden. Het aantal deelnemers zal minimaal 10 en maximaal 20 zijn. Het cursusmateriaal wordt u digitaal aangeboden. De cursus wordt gehouden op de volgende data: dinsdagavonden 4 april, 11 april, 18 april en 9 mei. De excursies zijn op zaterdagmiddag 15 april en zaterdagmiddag 13 mei bij goede weersomstandigheden. De avondprogramma’s duren van 19.30 uur tot 22.00 uur, de middagexcursies van 13.30 uur tot 15.30 uur. Meer informatie via Jaap van Elst, insectenwerkgroephd@gmail.com. Aanmeldingen voor de cursus kunnen voor 24 maart gestuurd worden naar: cursus.knnv.ivn@gmail.com

Uit de krant