Alexander van Dommelen scoorde voor Brielle dat desondanks met 1-2 verloor van Terneuzense Boys. (Foto: Wil van Balen).

Brielle in de wachtkamer, Vierpolders bizar onderuit

Algemeen 730 keer gelezen

Brielle/Hoogvliet - Brielle werd door een 1-2 nederlaag tegen Terneuzense Boys tot een plekje in de wachtkamer van de eerste klasse C veroordeeld. Vierpolders boog bij Meeuwenplaat een 3-1 achterstand om naar 3-4 en verloor toch nog: 4-5.

Omdat Heerjansdam, Xerxes/DZB en BVCB wel wonnen, zakte Brielle terug naar een vierde plaats op de ladder van de eerste Klasse C. De ploeg van trainer Gijs Zwaan mocht geen moment aanspraak maken op de winst, want daarvoor werden er teveel kansen onbenut gelaten.

Rode kaart
Een rode kaart voor een speler van Meeuwenplaat (2x geel) hielp Vierpolders dat bij rust tegen een 3-1 achterstand aanhikte terug in de wedstrijd. Stef Mansveld was met het scoren van de 3-2 de eerste die de overtalsituatie van de ploeg van trainer Jan lecker in doelpunten uitdrukte. Martijn Rollof maakte er 3-3 van en Floris van den Heuvel, die in de eerste helft vanaf de stip voor de 1-1 van Vierpolders had getekend hielp zijn ploeg met een tweede goal aan een voorsprong: 3-4. Des te bizarder was het dat Meeuwenplaat na twee succesvolle counters nog twee keer scoorde en toch nog met de volle winst aan de haal ging: 5-4.

Brielle speelt zaterdagmiddag laat (om15.30 uur) bij Spartaan ‘20. Vierpolders ontvangt dan thuis aan de Coosenhoek hekkensluiter VDL.