Muisstil en geboeid luisterde het publiek toen het openingskoor inzette (Foto: Wil van Balen)
Muisstil en geboeid luisterde het publiek toen het openingskoor inzette (Foto: Wil van Balen) Wil van Balen

Matthäus Passion in een bomvolle St Catharijnekerk

Algemeen 844 keer gelezen

Brielle - Het was een ontroerende en bezielende uitvoering van de Matthäus Passion afgelopen zondag in een bomvolle Sint Catharijnekerk in Brielle. Muisstil en geboeid luisterde het publiek toen het openingskoor inzette. Nico van der Meel, een vertrouwd gezicht bij de Matthäus in Brielle in de vertolking van de Evangelist, was dit keer de dirigent. 

De cast bestond uit een uitmuntende selectie aan solisten: Ilse Eerens, Luciana Mancini, Kieran White, Frans Fiselier, Berend Eijckhout en Fabio Trümpy. Daarnaast deden het Barokorkest Concerto d’Amsterdam, Collegium Vocale Briela en Kinderkoor Academy of Vocal Arts mee aan deze uitvoering, die zo bijzonder is omdat het een van de weinige op originele barokinstrumenten is, zoals Bach het bedoeld heeft.

De Matthäus Passion is een oratorium gecomponeerd door Johann Sebastian Bach. Het is in Nederland een van zijn bekendste composities en een van zijn langste en vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus als in het Evangelie volgens Matteüs. De vertelling wordt geregeld onderbroken door recitatieven/aria’s en koralen. Nergens ter wereld wordt deze versie zo vaak opgevoerd als in Nederland. Net als andere jaren was de organisatie in Brielle in handen van Irene Kleinjan met Collegium Vocal Briela. We kunnen trots zijn om zo’n bijzonder evenement in onze stad te hebben. Volgend jaar weer, hopelijk!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant