Afbeelding

Voornes Opstapbus in de Stal

Algemeen 579 keer gelezen

Oostvoorne - Deze week bracht Voornes Opstapbus een bezoek aan Boerderij van Assenberg alwaar ze enthousiast welkom geheten zijn door Leendert en Sandra Assenberg. De deelnemers van Voornes Opstapbus werden in de bus rondgereden door de gigantische stal aan de Polderweg in Oostvoorne. Er bleek opnieuw dat er in onze eigen gemeente hele mooie en interessante bestemmingen zijn waar de deelnemers van de Opstapbus graag gebruik van maken.

Eenmaal uitgestapt vertelde Leendert trots over zijn mooi bedrijf. In het bijzonder over zijn mooie koeien van het ras Belgisch-witblauw ras, die heel lief zijn en prima vlees leveren. De boerderij is een gemengd bedrijf, waardoor ook het voedsel voor de dieren zelf geteeld wordt. Ook de Molen van Oostvoorne heeft hier een rol in, door het malen van de mais tot maismeel als voer voor de koeien.

Na de uitleg stond in de nieuwe boerderijwinkel de koffie en boterkoek al klaar en werd er heerlijk nagepraat over het interessante bezoek. Sommige mensen gingen zelfs met een koeltasje van met Westvoornes Weidevlees naar huis.

Na als afsluiting heerlijk geluncht te hebben en bovendien zeer vriendelijk bediend te zijn door de mensen van Gasterij de Bollaarshoeve, werden alle deelnemers weer netjes voor hun eigen deur afgezet en konden zij terugkijken op een mooi uitje, dat zeker de nodige gesprekstof opleverde.

Voornes Opstapbus heeft ook de komende maand weer een uitgebreid programma met mooie uitjes, allen te vinden op de website www.voornesopstapbus.nl of als u liever persoonlijk contact wenst, dan is de coördinator, Anneke Luijendijk telefonisch bereikbaar op maandag van 12.00 – 13.00 en dinsdag en donderdag van 18.30 – 19.30 op nummer 06 – 181 182 62.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant