Afbeelding

Trouwen in Zuid-Holland? Dit zijn de tarieven in 2023

Algemeen 597 keer gelezen

Ben je van plan om in het huwelijksbootje te stappen? Als je doordeweeks het jawoord wil geven in een Zuid-Hollands gemeentehuis, betaal je hier in 2023 gemiddeld € 438,64 voor. Wel zijn er lokaal grote verschillen: de prijzen lopen uiteen van € 185 Gorinchem tot € 790 in Lansingerland. Dit blijkt uit het jaarlijkse bureauonderzoek van ThePerfectWedding.nl. 

Een gemeentelijke ceremonie is in Zuid-Holland iets duurder dan elders in het land. De gemiddelde kosten in Nederland komen namelijk neer op € 432,98. 

Goedkoopste en duurste ceremonie: verschil van ruim € 2.000

Wil je voordelig trouwen in Zuid-Holland, maar liever niet tijdens een gratis ceremonie op maandagochtend? In Gorinchem vind je de goedkoopste huwelijksceremonie in het gemeentehuis. In deze gemeente betaal je € 185 voor een doordeweekse huwelijksvoltrekking. 

De duurste doordeweekse ceremonie van Zuid-Holland vind je juist in Lansingerland. Een ‘reguliere ceremonie’ kost je hier overdag € 790. 

Trouw je liever in het weekend? Dan lopen de kosten nog meer op. Zo heeft Delft de duurste ceremonie van heel Nederland. In deze gemeente trouwen kost je op zondag € 2.190,40. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste gemeentelijke ceremonie loopt hiermee op tot € 2.005,40.

Huwelijksceremonie dit jaar 4,3% duurder

De kosten voor een gemeentelijke huwelijksceremonie in Zuid-Holland liggen dit jaar 4,3% hoger dan in 2022. Het gaat dan om ceremonies die van maandag tot en met donderdag in de middag plaatsvinden. 

Vooral in Lansingerland is een huwelijksceremonie op maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagmiddag dit jaar een stuk duurder. Gemiddeld betaal je hier 17% meer dan in 2022. Je betaalt momenteel € 790 voor een ceremonie in het gemeentehuis, terwijl de kosten voor een soortgelijke huwelijksvoltrekking vorig jaar € 675 waren.

In bijna alle gemeenten stegen de kosten voor een huwelijksceremonie. Alleen in Midden-Delfland bleef het tarief gelijk. Vergelijk hier hoeveel trouwen kost in jouw gemeente en andere omliggende gemeenten: https://www.theperfectwedding.nl/trouw-feestlocaties/kosten-ceremonie-2023

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant